Grammar exercise: Prepositions II.

Choose the best preposition. 1. She hates being late. She is always ... time.
A: on
B: in
C: at
D: to
E: from

2. How many kilometers are there ... Paris and London?
A: from
B: between
C: to
D: through
E: during

3. It is only ... you and me. Keep it confidential.
A: at
B: in
C: among
D: through
E: between

4. They were ... themselves with joy when they heard the baby had been born.
A: besides
B: at
C: through
D: without
E: beside

5. We did not arrive ... time to say goodbye. They had already left.
A: in
B: on
C: at
D: by
E: between

6. He grew up ... drug addicts. No wonder he became one.
A: in
B: between
C: among
D: at
E: by

7. Which of her books have you got, ... this one?
A: beside
B: without
C: apart
D: besides
E: expect

8. Did you come all this way ... foot?
A: on
B: in
C: at
D: by
E: through

9. ... when have you lived in this town?
A: Since
B: For
C: During
D: Without
E: How

10. One of the policemen was killed ... a knife.
A: by
B: at
C: how
D: as
E: with

11. How long have you been here ...?
A: for
B: since
C: at
D: on
E: between

12. I will be back again on Monday. I should be all right again ... then.
A: by
B: at
C: on
D: in
E: with

13. I came ... vain.
A: on
B: at
C: in
D: through
E: with

14. If you are ... doubt do not hesitate to contact me.
A: on
B: at
C: by
D: in
E: to

15. The British railway workers have been ... strike for two weeks now.
A: in
B: on
C: -
D: at
E: by

16. Rewrite the important parts of the letter ... bold, will you?
A: in
B: on
C: at
D: with
E: to

17. Currently many countries in the world are ... war.
A: in
B: on
C: at
D: by
E: to

18. I really enjoyed the party. All ... all it was a successful one.
A: at
B: on
C: by
D: with
E: in

19. I know it was not an accident. You did it ... purpose.
A: on
B: in
C: at
D: with
E: to

20. I saw it ... TV.
A: on
B: in
C: to
D: with
E: by



Megoldások:

1.A 2.B 3.E 4.E 5.A 6.C 7.D 8.A 9.A 10.E 11.A 12.A 13.C 14.D 15.B 16.A 17.C 18.E 19.A 20.A
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Hozzászólások
Szólj hozzá!

Írd be a képen látható kódot

A címlapról
Diplomamentő Program indul News Of The World

Csak idén 50 ezren nem vehetik át diplomájukat,…

Nóri | 2014. Jul 09.

Diplomamentő Program indul

MEGJELENT A MAGAZIN JÚLIUSI SZÁMA! 2014 júliusi szám

2014. június 28-tól kapható a nyomtatott 5 Perc Angol magazin júliusi száma!…

Nóri | 2014. Jun 30.

MEGJELENT A MAGAZIN JÚLIUSI SZÁMA!