Szókincs TESZT - Angol kifejezések (kezdő)

Ismerősök a feladatban szereplő, gyakran használt kifejezések? Ha nem, most megtanulhatod őket. Töltsd ki a tesztet, a végén megoldás és szószedet. 1. ... careful!
A: Is
B: To be
C: He are
D: Be
E: Been

2. ... out!
A: Look
B: Need
C: Been
D: Bye
E: Hi

3. ... care!
A: Take
B: Be
C: Been
D: To be
E: To take

4. See you ...!
A: later
B: son
C: yesterday
D: need
E: OK

5. '... are you?' 'I am fine, thank you'
A: What
B: Why
C: Need
D: How
E: Where

6. ... worry!
A: Don't
B: Be
C: Need
D: How
E: Been

7. Take it ...!
A: light
B: cheep
C: right
D: easy
E: well

8. '... is wrong?' 'Nothing'
A: Who
B: When
C: Why
D: How
E: What

9. ... night!
A: Good
B: Bye
C: By
D: Well
E: Dream

10. '... luck!' 'Thank you.'
A: Need
B: Why
C: What
D: Good
E: Get

11. Happy birthday ... you!
A: in
B: to
C: at
D: by
E: on

12. ... Christmas!
A: Marry
B: Mean
C: Merry
D: Get
E: Have

13. Happy ... Year!
A: Great
B: Good
C: Fun
D: New
E: You

14. Better luck ... time!
A: need
B: future
C: to
D: by
E: next

15. Excuse me, ...!
A: shall you
B: please
C: OK
D: would you mind
E: need

16. ... mind!
A: Never
B: Bye
C: So
D: How
E: Always

17. I'm ... sorry!
A: bad
B: too
C: happy
D: so
E: to

18. ... a shame!
A: What
B: How
C: Why
D: Need
E: You

19. ... you later!
A: Bye
B: Sea
C: By
D: Ciao
E: See

20. I'll do ... best.
A: your
B: his
C: mine
D: my
E: by



Vocabulary
Be careful - légy óvatos
Look out! - vigyázz!
Take care - gondját viseli
See you later - később találkozunk
How are you? - hogy vagy?
Don't worry - ne aggódj
Take it easy - ne izgulj
What is wrong? - mi a gond?
Good night - jó éjszakát
Good luck - sok szerencsét
Happy birthday to you - Boldog születésnapot
Merry Christmas - boldog karácsonyt
Happy New Year - boldog új évet
Better luck next time - több szerencsét legközelebb
Excuse me, please! - élnézést (kérek) ...
Never mind - ne törődj vele, nem számít, sebaj
I'm so sorry - nagyon sajnálom
What a shame - micsoda szégyen, milyen kár
See you later - később találkozunk
I'll do best - mindent beleadok, a legjobbamat nyújtom



Megoldások
1.D 2.A 3.A 4.A 5.D
6.A 7.D 8.E 9.A 10.D
11.B 12.C 13.D 14.E 15.B
16.A 17.D 18.A 19.E 20.D

Nehézségi szint:

alapfok
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Hozzászólások
comments powered by Disqus
A címlapról
Receptek
Vollai Gergő | 2014. Sep 27.

Irish Cream Chocolate Pots - RECEPT

Jöhet egy finom édesség? 
Alapfok
Vollai Gergő | 2014. Sep 26.

10 tévhit a milliomosokról :) - egy kis videós feladat

Igaz/hamis feladat alapfokon videóval és nyomkodós teszttel.
2014 októberi szám
Nóri | 2014. Sep 18.

MEGJELENT A MAGAZIN OKTÓBERI SZÁMA

2014. szeptember 27-től kapható a nyomtatott 5 Perc Angol Magazin októberi száma. Ára: 750 Ft,...
News Of The World
Nóri | 2014. Sep 10.

Megújult a weboldalunk!

Eltelt néhány év, itt volt az ideje az újjászületésnek! Nézzétek meg az új weboldalunkat, amely...
Középfok írásbeli
Vollai Gergő | 2014. Sep 10.

Határozószók és melléknevek - Középfok (B2)

Gyakoroljuk a határozószavakat és a mellékneveket nyomkodós teszt segítségével.
Feladatok
dr. Bülgözdi Imola | 2014. Jul 25.

Gyakori szókapcsolatok

Nyomkodós kvíz gyakori szókapcsolatok gyakorlására. 
Kérdés küldése