2010 august - News of the world - Mexican singer who denied reports of death reported dead

2010 august - News of the world - Mexican singer who denied reports of death reported dead

Facebook Tweet
A 2010 augusztusi magazin 10. oldalán található cikk fordítását, és hanganyagát találod meg itt. Az audiót le is töltheted.
Meghalt a halálhírét cáfoló mexikói énekes

Egy népszerű mexikói énekest, aki arra kényszerült, hogy haláláról szóló híreket cáfolja, a cáfolatot követő néhány órán belül halálos lövés érte. A jelentés szerint a 40 éves, El Shaka néven is ismert, Sergio Vega piros Cadillacjét vezette egy koncertre menet az észak-mexikói Sinaola államban szombaton, amikor autóját ismeretlen fegyveresek támadták meg. A gyilkosság pár órával azt követően történt, hogy a La Oreja című szórakoztató weboldalon azt nyilatkozta, hogy a haláláról szóló online hírek hamisak.
„Már évek óta történnek ilyenek velem. Valaki azt mondja egy rádiónak, vagy újságnak, hogy megöltek vagy balesetet szenvedtem – mondta Vega –, és aztán fel kell hívnom a szívbetegségben szenvedő anyukámat, hogy megnyugtassam.”

A rajongók részvétüzeneteket posztoltak a Twitteren miután értesültek az énekes haláláról, aki számos mexikói zenész meggyilkolását követően megerősítette személyi védelmét. A narcocorridókat játszó, azaz drogbárókat dicsőítő dalokat előadó zenészek a közelmúltban a rivális drogbandák célpontjává váltak Mexikóban. Az ilyen halálesetekről a mexikói média gyakran számolt be az elmúlt években.
Nehézségi szint:
középfok
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok