2010 December – Interesting news of the world – World’s longest football match lasts 57 hours

A 2010 decemberi szám 8-9. oldalán található hírek magyar fordítását találod meg itt. Hallgasd meg a hírekhez tartozó audiót is, amelyet le is tölthetsz!

57 órán át tartott a világ leghosszabb futball meccse

Azt mondják, a futball olyan játék, amely két félidőig tart. Sajnos e fáradtnak tűnő játékosok számára a két félidő a megszokottnál kissé hosszabbra sikerült. Valójában, a világ valaha leghosszabb ideig tartó futballmeccsén – összesen 57 órán át – játszottak a játékosok. A Leeds Badgers és a Warwick Wolves mérkőzését a világrekord felállítására szervezték, azért, hogy pénzt gyűjtsenek a Agyhártyagyulladás Alapítvány javára.

A játékosok lendületesen kezdtek, de a vége felé, vasárnap este – miután óránként csak öt percet pihenhettek – legtöbbjük megviseltnek tűnt. A kapusok különösen fáradtnak tűntek, hiszen a Badgers javára a 425 – 354-es végeredmény beállítása során elég sok időt töltöttek azzal, hogy a labdát szedték a háló mögül. A játék során egy játékost kellett kórházba szállítani lábtörés gyanújával, de miután engedélyezték neki, visszatért játszani 10 órára.

Az esemény szervezője, Simon Lynes (25) elmondta: „Szombaton este nehéz volt, és nagy volt a kísértés, hogy leálljunk, amikor hajnali 5-kor megdöntöttük az akkori 42 órás rekordot, de elhatároztuk, hogy folytatjuk és elérjük célunkat, az 57 órát. A lábak elfáradtak, de nagyszerű támogatást kaptunk és a fiúk is vitték előre egymást. Nagyon boldogok vagyunk, hogy elértük célunkat, és biztos vagyok benne, hogy a fájdalmak elmúlnak egy pár napon belül!”

forrás: newslite.tv

Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!