2010 június – Interesting News of the World

középfok
Duchess the orangutan turns 50 at Phoenix Zoo - Hallgasd meg a magazin 10. oldalán található cikket. A szöveg fordítását alább találod!

Duchess, a Főnixi állatkert orangutánja 50 –ik születésnapját ünnepelte

Az Egyesült Államok-béli Főnix állatkertjében szinte mindennaposnak számítanak a születésnapi zsúrok, a mostani azonban mégis különleges volt. Duchess (Hercegnő), az állatkert orangutánja szombaton ünnepelte 50-ik születésnapját. A neves évforduló alkalmából az állatkert ajándékokkal, egy gyümölcsös jégkrémtortával és több száz látogató „Boldog Születésnapot” kívánságával lepte meg az ünnepeltet. Bob Keesecker, Hercegnő gondozójának nyilatkozata szerint az ünnepeltet méltósággal viselte a jelentős mérföldkő átlépését.

„Semminemű aggodalom nem ült ki az arcára, amikor megmondtam neki, hogy ma van a nagy nap. Természetesen a frizuráját megigazítottuk mielőtt az ünneplő közönség közé lépett.” – nyilatkozta Keesecker, aki elmondása szerint az orangután hölgy meglehetősen édesszájú és keményen meg kellett dolgoznia, hogy a jégkrémtortában található gyümölcsökhöz hozzáférjen. Az állatkert nyilatkozata szerint Hercegnő az Egyesült Államok legidősebb borneói orangutánja, akinek vadon élő társait – akik átlagosan 40 éves korban hallnak – már 10 évvel sikerült túlélnie. A Hercegnő 2 éves korában került az 1962-ben megnyitott állatkertbe és mára csaknem az egyetlen a megnyitáskor odakerült állatok közül. Az állatkertben eltöltött évei alatt hét alkalommal vált anyává és jelenleg lányával, annak párjával és lányunokájával él. Gondozója nyilatkozata szerint Hercegnő az evés mellett festeni és ecseteit egy vödör vízben súrolókefével tisztogatni is nagyon szereti. A szombati születésnapi zsúr egyben egy 4 milliódolláros orangután kiállítás megnyitója is volt, melynek célja, hogy Hercegnő és családja számára a vadonhoz hasonló életkörülményeket biztosítson. Az állatkert gondozói bíznak benne, hogy a kiállítás sikere nyomán még több orangutánt költöztethetnek az állatkertbe. A most megnyitott kiállítás az állatkert 20 millió dolláros megújulási programjának része, a nem rég megnyitott Komodói sárkány kiállítással és a hamarosan megnyitásra kerülő szumátrai tigris kiállítással együtt.

Kezdőlap
Leckekereső
Napi leckék
Videokurzusok
Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!