2010 március - Interesting News Of the World - Elephants trained to play basketball

2010 március - Interesting News Of the World - Elephants trained to play basketball

Facebook Tweet
Az alábbiakban a magazin 15. oldalán található cikk fordítását találod meg. A szöveg hanganyagát a cikk felett találod, ezt nyugodtan le is töltheted!
Kosárlabdázó thaiföldi elefántok

Két thaiföldi elefántot fogtak edzésbe gondozóik egy innovatív egészségmegőrző projekt keretében - olvasható a The Daily Telegraph honlapján. A Koh Samui szafari park hatéves Malie és a kilenc éves Toktak névre hallgató elefántja ormányuk segítségével kosárlabdázni tanulnak, hogy egészségesek és életvidámak legyenek. A gondozók szigorú edzéstervet állítottak össze az elefántok számára, hogy megtanulják a játék alapjait."Két-három hónapba tellett, míg elsajátították az alapszabályokat, de azóta szerencsére napról napra javul a játékstílusuk" - hangsúlyozta Ning, a program elindítója. Az elefántokat először a legfőbb labdatartási fogásokra tanították meg, s arra, hogy hogyan lehet az ormányukon egyensúlyozni a labdát. A továbbiakban Malie és Toktak elsajátította a hátsó lábra való felállást, majd azt, hogy hogyan sétáljanak a labdával. Az edzésterv legvégén a kosárra dobás szerepelt. Az attrakció igen népszerű a szafari park látogatói között. Mint egyikük nyilatkozta, még sohasem látott elefántot kosárlabdázni.
Nehézségi szint:
középfok
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok
Szalai Nóri | 2009. Dec 01.

Interesting news from the world - 2009 December (magazin 14. oldal)

Hallgasd meg a magazin 16-17. oldalán olvasható híreket! A szövegek fordítását az audió alatt találod!
Tovább
Szalai Nóri | 2009. Oct 12.

Interesting news from the world - 2009 October - magazin 17. oldal

Ebben a rovatban olyan érdekes hírekr?l olvashatsz, amelyek a közelmúltban történtek a nagyvilágban. A cikkekhez magyar fordítás is tartozik, hogy ezt is gyakorolhasd, továbbá a hírek videó változatát is megtalálhatod itt.
Tovább
Szalai Nóri | 2009. Nov 03.

Interesting news from the world - 2009 November - magazin 10. oldal

Ebben a rovatban olyan érdekes hírekr?l olvashatsz, amelyek a közelmúltban történtek a nagyvilágban. A cikkek magyar fordítását is megtalálod itt.
Tovább
Szalai Nóri | 2010. Jan 26.

Interesting News Of the World - The woman whose entire world is pink

Hallgasd meg a magazin 22. oldalán található cikket! Az audiót le is töltheted. 4__NOTW_Pink_Woman.mp3
Tovább
Szalai Nóri | 2010. Jan 26.

Interesting News Of the World

Az alábbiakban találod meg a magazin 22-23. oldalán található angol nyelvű cikkek magyar fordítását, így ellenőrizni tudod, hogy helyesen fordítottad-e le a cikkeket!
Tovább