NOTW – Hollywood turns to board games like Risk for inspiration

középfok
Hallgasd meg a 2011 augusztusi szám 13. oldalán olvasható cikket.

Hollywood a Rizikó típusú társasjátékokhoz fordul inspirációért

Hollywood a társasjátékhoz és videojátékokhoz fordul, javaslatok tömkelege között, hogy az új kasszasiker filmek alapjául szolgáljanak, miközben a stúdiók futnak ki az eredeti ötletekből.

A gyerekek legutóbbi kedvence, amelyet mozivászonra visznek a „Space Invaders” (Űr-támadók) lesz, egy 1980-as évekből származó arcade játék. Az „Asteriods” (Aszteroidák) film verzióján, amely egy hasonlóképen minimalista számítógépes játék, már folynak a munkálatok.

A mozivászonra szánt táblajátékok közé tartozik a ‘Rizikó’ is, a karosszékben ülő hadvezérek kedveltje, amelyben a játékosok seregeiket a világtérképen zajló csatákban ütköztetik. Következő májusban pedig, kijön a „Battleship”, egy 200 millió dolláros óriás eposz, arra a táblajátékra alapozva, amelyben a versenyzők megpróbálják elsüllyeszteni az ellenfeleik flottáit. Liam Neeson-t fogja felvonultatni és Rihannát, az énekesnőt, aki most fog debütálni a tengeren történő földönkívüli megszállásról szóló filmebn.

 A hollywoodi stúdiók versenye a tábla- és videojátékok jogainak megszerzésért azoknak a törekvéseknek a sikereit követi, amelyek a gyermekjátékokról szóló filmek készítését jellemezte. A „Space Invaders” filmkészítésének jogait biztosította már Lorenzo di Bonaventure is, a „Transformers”-re és a „G.I. Joe” játékokra alapozott filmek producere.

A ‘Transformers’ filmek elkészítését eleinte némi kételkedést fogadta, de a film trió eddig több mint 2 milliárd dollárt hozott a jegyirodáknál és a stúdióigazgatók pedig, a gyerekeikhez rohannak, hogy megtudják, melyik legyen a következő “játékos film”.

A Sony Pictures megvette a ‘Rizikó’ forgatásához való jogokat a Hasbro játékgyártótól. Azt mondják, hogy a stratégiagondolkodás és a taktikai szerencsejáték, amely része a táblajátéknak egy akció-dús, lenyűgöző mesét fog eredményezni. A ‘Monopoly’ filmverziója is kidolgozás alatt áll. A Hasbro vezérigazgatója, Brian Goldner azt mondta, hogy az ingatlan tulajdonjogairól és a játék-mintáiról fog szólni.”

A jövő filmjei közé tartozik az ‘Ouija’ is, egy ‘természetfölötti kaland’ a szellemek megidézéséről szóló táblajátékra alapozva. Van még egy, amelyet a “Candy Land’ inspirált; az a táblajáték, amelyet az elsők között játszanak az amerikai gyerekek, mert nem kell hozzá sem olvasni, sem számolni tudni.

Nézd meg ezt is:  NOTW - Love Hearts factors most romantic workplace in UK
Kezdőlap
Leckekereső
Napi leckék
Videokurzusok
Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!