NOTW – 11 Hungarian tourists killed in Egypt bus crash

alapfok
Hallgasd meg a 2011 decemberi szám 5. oldalán olvasható hírt. A szöveg fordítását is megtalálod itt.

11 Magyar turisták haltak meg egy egyiptomi buszbalesetben

Felborultegy megengedett sebességnél gyorsabban haladó busz egy Vörös-tengeri üdülőváros közelében. A balesetben 27 magyar turista is megsérült. A MENA – az egyiptomi állami hírügynökség – szerint a baleset Hurghada város bevezető útján történt Kairótól 315 mérföldre (510 kilométer) dél-keletre. A hírügynökség elmondta, hogy a halottakat és a sérülteket a mentők a Hurghada-i kórházba szállították. A független Al-Masry Al-Youm napilap szerint a sérültek közt volt négy gyermek is.

Az információk kiadására vonatkozó engedély hiányában nyilatkozatuk feltételeként névtelenségüket kérő egyiptomi biztonsági és orvosi tisztviselők elmondták, hogy a busz turistákat szállított a szállodájukból a repülőtérre egy országúton. A sofőr a nagy sebesség miatt vesztette el uralmát a busz felett, mondták el a tisztviselők.

A baleset az Eid al-Adha muzulmán ünnep, vagy az Áldozati Ünnep első napján történt, amikor sok egyiptomi és turista igyekszik a Vörös-tengeri üdülőhelyek felé szabadságra. A közúti balesetek a rosszul karbantartott utaknak és a közlekedési szabályok gyenge érvényesítésének következtében igen gyakoriak Egyiptomban. A rendőrség a közúti balesetek áldozatainak számát évente hozzávetőlegesen 6000-re becsüli a körülbelül 82 milliós lakosú országban.

Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!