NOTW – Gran, 92, barredfrom buying alcohol

alapfok
Hallgasd meg a 2011 decemberi szám 6. oldalán olvasható hírt. A szöveg fordítását is megtalálod itt.

A 92 éves nagymama nem vehetett alkoholt, mert nem tudta bizonyítani korát

Egy italbolt megtagadta, hogy alkoholt adjon el egy 92 éves hölgynek, mivel az nem tudta igazolni, hogy elmúlt 18 éves. A dédnagymama, Dianne Taylor, egy üveg whiskyt szeretett volna vásárolni fiának, amikor fényképes igazolványt kértek tőle. Az asszony elmondta: „Akkora hülyeségnek tűnt a dolog, hogy azt hittem, hogy a pénztáros bókol nekem, ám amikor rájöttem, hogy komolyan gondolja, elővettem a buszbérletemet, a véradó igazolványomat, de egyik sem felelt meg. A pénztáros azt mondta, hogy a koromra vonatkozó bizonyítékot szeretne kérni. Annyira megdöbbentem, hogy nem tudtam, mitévő legyek.” A hölgy hozzátette: „Senki sem tud meggyőzni arról, hogy 25 évesnél fiatalabbnak nézek ki – első ránézésre csak 78-nak nézek ki.

A One Stop Shop szóvivője elnézést kért, ugyanakkor elmondta, hogy az alkalmazottak nem adhatnak el alkoholt anélkül, hogy az életkorra vonatkozó bizonyítékot látna. Az Essex-i Harlow-ban élő Taylor asszony végül egy másik boltban vett magának piát.

A hölgy hozzá tette: „101%-ig egyetértek azzal, hogy a fiatalokat ellenőrzik, de hogy ez ilyen mértékig fajul, azt egyszerűen nevetségesnek találom.”

Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!