NOTW – Wasteful Brits bin 10% of weekly food shop

alapfok
Hallgasd meg a 2011 decemberi szám 6. oldalán olvasható hírt. A szöveg fordítását is megtalálod itt.

A pazarló britek a heti bevásárlás 10%-át kidobják

A vásárlók évente 12 milliárd font értékű ételt dobnak ki. Az egekbe szökő árak ellenére az átlagos brit polgár a heti bevásárlás tíz százalékát dobja ki, derítette ki egy közvélemény kutatás, és szakértők úgy vélik, hogy a háztartások többsége akár 50 fontot is megtakaríthat havonta azzal, ha változtat néhány szokáson.

A 2000 megkérdezett személy hatvanhét százaléka mondta, hogy nem tervezi meg az élelmiszer-bevásárlást, csupán az érzéseire hallgatva vásárol. A megkérdezettek tizenegy százaléka azért pakolja tele a bevásárló kocsit, mert a vásárláskor éhes, és 46 százalékuk vallotta be, hogy nem tudja, hogyan kell helyesen tárolni a megvásárolt árukat.

Eközben a megkérdezettek negyede dátum fóbiás, aki azért dobja ki az ételt, mert az árura nyomtatott lejárati dátum közel van. Ugyanakkor a britek egyre jobban hasznosítják a maradékot – 44 százalékuk mondja, hogy többet tesz azért, hogy felhasználja, vagy lefagyassza a megmaradó adagokat.

A kutatást a hulladékok újrahasznosításával foglalkozó WRAP csoporttal együtt megrendelő Sainsbury’s azt tervezi, hogy munkatársai számára képzést biztosít, hogy azok tanácsot adjanak a bevásárlók számára, hogy hogyan készíthetik el a felesleget. Az ötleteket is adó WRAP munkatársa, Emma Marsch elmondta: „A kutatás azt mutatta ki, hogy a britek körülbelül 37 millió szelet kenyeret dobnak ki naponta. Reméljük, hogy segíthetünk az embereknek, hogy megtanulják szeretni a maradékot.

Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!