2011 February – NOTW – Bagel Toting Professor causes Airplane Ruckus


Szalai Nóri | 2011. 01. 26.
alapfok

Egy floridai matematika professzort Bostonban egy amerikai repülőgépről leszállították és letartóztatták, miután az utasok megvádolták őt, hogy egy, szokatlanul zörgő csomagot helyezett el a fej feletti tárolóban.

Kiderült, hogy a gyanús csomag egy műanyag zacskóba csomagolt sajtkrémes bagel volt, kulcsok, egy pénztárca, egyéb étel kiegészítők és egy kalap – állt a rendészeti tisztek jelentésében.

De mielőtt ezt felfedezték volna, a 35 éves Ognjen Milatovic állítólag nem követte a személyzet utasításait, azaz nem ült le és nem tette le a mobiltelefonját, hogy a gép felszállhasson.

Az Ézsak-Florida Egyetem professzorát bilincsben szállították le a washingtoni csatlakozó járatról és a kelet-bostoni bíróság előtt garázdaság és egy repülőgép felszállásának akadályozása miatt vád alá helyezték. Szabadon engedték, de március 15-én vissza kell térnie a bíróságra.

A járat 117 utasával minden további probléma nélkül felszállt.

Ez nem az egyetlen jelenkori eset, hogy aggódó utasok egyik társukat feljelentették.

Novemberben egy közép-kelet ázsiai akcentussal beszélő férfit jogalkalmazó szervek Denverben leszállítottak egy US Airways járatról, miután az Észak-Karolinából érkező út során túl sokszor tett látogatást a mellékhelyiségben. A gép átkutatása szerint az aggodalom alaptalan volt.

Nehézségi szint:
alapfok
Címkék:
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!