2011 Január - Hallás utáni értés

2011 Január - Hallás utáni értés

Facebook Tweet
A 2011 januári szám 48-50. oldalán található hallás utáni értés feladatokhoz tartozó audiókat hallgathatod meg itt.

Answers:

Alapfok: 1-c, 2-b, 3-a, 4-a, 5-a

Középfok:

1. Hol és mikor tűnt el McCannék lánya? (2) Családi nyaraláson, 2007-ben, Portugáliában.

2. Mikor adják ki a könyvet? Miért jelentős ez a dátum? (3) Jövő április 28-án, ez a dátum lesz a kislány eltűnésének 4. évfordulója.

3. Miért kényszerült arra a házaspár, hogy könyvet írjon lányuk eltűnéséről? (3) Mert a kislány keresésére szánt tőkéjük kezd kimerülni, ezért a könyvből befolyó bevételeket is a további kutatásokra fordíthatják.

4. Milyen más okot említ Kate McCann a könyv megírása kapcsán? (2) A másik ok az, hogy be akarnak számolni az igazságról.

5. Mi lesz a könyv címe? (2) A kislány neve: Madeleine.

6. Ki írja McCannék helyett a könyvet? (3) Senki, McCannék maguk írják a könyvet.

Felsőfok:

1. Miért válnának szívesebben a túlsúlyos nők kórosan elhízottá? (2) Mert így egy ingyenes súlycsökkentő műtéten eshetnek át.

2. A nők hány százaléka feküdne kozmetikai sebész kése alá, ha a beavatkozást az állam finanszírozná? (2) Csaknem 60 százalékuk.

3. Mit kellene Christiana Clogg szerint a túlsúlyos embereknek először átgondolniuk? (3) Egészségesebb diéta és több edzés – ezt kéne szem előtt tartaniuk, nem a gyomorgyűrűt és a zsírleszívást.

4. A felmérés szerint az emberek hány százaléka elégedett teljesen a megjelenésével? (2) Csupán 6 százalékuk.

5. Mit mond Suzi Grant a fogyásról és a műtétekről? (3) Az embereknek nem a büszkeségük, hanem az egészségük miatt kellene fogyniuk. A műtét kockázatot jelent az egészségre.

6. Christiana Clogg szerint mi a műtétek hátránya? (3) A súlycsökkentő műtét könnyű választásnak számít, de ezzel a testet szükségtelen megpróbáltatásnak tesszük ki.

Címkék:
    nincsenek címkék
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok