Bizarre illegal immigration

középfok
Hallgasd meg a 2011 márciusi szám 13. oldalán található cikket, amelynek a fordítását is itt megtalálod.

Bizarr illegális bevándorlás

Az Egyesült Államok határőrei elcsíptek két búvárruhába öltözött mexikói bevándorlót, akik önmeghajtású víz alatti búvárvontatót használtak, hogy Kaliforniába jussanak, jelentették a hatóságok. A 38 és 16 éves férfit az Egyesült Államok Vám- és Határőrségének helikopteres csapata szerda délután pillantotta meg miközben az Imperial strandon sétáltak, pár mérfölddel délre San Diego-tól, két búvárvontatót markolva, nyilatkozta a Határőrség egy közlönyében. „Az a terület, ahol letartóztatták őket, nagyon közel van a nemzetközi határhoz,” közölte a Reutersnek Michael Jimenez, a Határőrség San Diego-i szektorának szóvivője.

„Ezekkel az eszközökkel a part mentén északra tudnak jönni, majd a partra kormányozni… ahol pedig valaki már járművel várhatja őket és tovább segítheti útjukat az Egyesült Államokba,” tette hozzá.

Jimenez azt mondta, hogy az határőrök akkor tartóztatták le a két embert, amikor a homokban próbáltak elrejtőzni, és elvitték őket a Határőrség helyi állomásra.

Mivel az elmúlt években a biztonsági intézkedések egyre szigorúbbak lettek a kaliforniai határ mentén, a mexikói bevándorlók és csempészek egyre inkább a tengeren át próbálnak besurranni az Egyesült Államokba. Tavaly a határőrök 110 hajót foglaltak le és 867 embert tartóztattak le, akik a tengeren keresztül próbáltak eljutni San Diegoba, a két évvel korábbi 33 lefoglalt hajó és 230 letartóztatással szemben.

A búvárvontatók használata a bizarrabb módszerekhez tartozik, amelyek között volt már szörfdeszka is, amellyel egy marijuana rakományt próbáltak Kaliforniába úsztatni.

Jimenez azt mondta, hogy a határőrök nem találtak búvár felszerelést a letartóztatáskor és nem tartja valószínűnek, hogy a két férfi a ’hullámok alatt utazott volna.’

Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!