Cat summoned for jury service

középfok
Hallgasd meg a 2011 márciusi szám 12. oldalán található cikket, amelynek a fordítását is itt megtalálod.

Macska az esküdtszéken

A Massachusetts-beli bostoni bíróság esküdti kötelezettségre szóló meghívóját annak a macskának küldte ki, amelyik házi kedvencként került bejegyzésre a népszámlás során. A macska tulajdonosai, Anna és Guy Esposito írtak a bíróságnak, hogy a családi kedvencet, Sal-t mentsék fel a szolgálat alól, mivel nem beszél és nem is ért angolul.

Mrs Esposito állítólag egy levelet is mellékelt a kérelméhez, melyben az állatorvosa igazolja, hogy a macska egy ’rövid szőrű kiherélt házimacska’ és nem ember.

Az esküdtszéki biztos azonban, elutasította a macska felmentésére vonatkozó kérelmet és Mrs Espositónak azt, mondták, hogy a Sal-nak muszáj megjelennie a suffolki Legfelsőbb Bíróságon. „Amikor megkérdezik tőle, hogy bűnös vagy ártatlan, mit kell majd mondania – miaú?”, tűnődött Mrs Esposito.

„Sal családtag, ezért a legutóbbi népszámláláskor a házi kedvencek alatt őt is bejegyeztem. De nyilván valamilyen kavarodás történt.”

A Daily Mail szerint Sal véletlenül kerülhetett az esküdtek listájára, amikor a múltkori népszámláláskor félreolvasták az adatokat.

A massachusetts-i törvényszéki weboldal szerint az Egyesült Államok azon állampolgárai, akik nem beszélnek és értenek eléggé angolul, kizárhatóak.

Ha visszautasítják Sal kizárási kérelmét, a macskát március 23-án várják a bíróságon.

Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!