NOTW – Mystery woman in iconic Elvis photo identified

középfok
Hallgasd meg a 2011 szeptemberi szám 14. oldalán olvasható cikket.

Beazonosították az Elvis fotón szereplő titokzatos nőt

Egy amerikai magazin beazonosította azt a titokzatos nőt, aki az énekessel, Elvis Presley-vel egy 1956-os ikonikus fényképen csókolózik a színpad mögött egy színházi lépcsőházban. A most 75 éves, Charleston-ban élő Barbara Gray a Vanity Fair magazinnak elmondta, hogy nem a pénzért, vagy a hírnévért fedte fel kilétét. „Csupán szerettem volna, ha a nevem szerepel azon az istenverte képen”, mondta. Gray elismerte, hogy elege lett abból, hogy ismeretlenül él, mint „az ismeretlen nő a színfalak mögött” a fiatal Elvis Presley-vel a Richmond-i Mosque Színház lépcsőházában. Alfred Wertheimer fotós elmondta, hogy nem kérdezte meg a nő nevét, amikor a képet készítette, és az sem mondta meg neki. Azt követően, hogy 2010 elején a Washington D.C.-i Smithsonian Múzeum Wertheimer képeit bemutató kiállításán az eseményről megjelent cikk a fotóst „A csók” című kép előtt állva mutatta be, Gray megkereste Wertheimer-t a Facebook-on, és üzenetet küldött neki. „Én vagyok a lány. ’A csók’. Jó sztorim van az ön számára”, írta.

Ám Wertheimer, aki sok nőről hallotta, hogy azt állították magukról, hogy ők lennének a fényképen szereplő nő, először nem is válaszolt. Gray állítását leadták a rádióban, mely végül a Vanity Fair-hez is eljutott, amely igazolta Gray állítását. Míg Gray 1950-es évekből származó saját fotói közel tükörképei a képen látható fiatal nőnek, és az időponttal kapcsolatos visszaemlékezései igen pontosak voltak, a valódi bizonyíték a magassága volt. Csupán 149 cm magas, ugyanolyan magas, mint a képen szereplő nő.

Istenem, de szép”, emlékezett Gray, amikor visszaemlékezett arra, ahogy 21 éves korában Presley-vel ebben a szállodában találkozott. Ugyanakkor „bizonyos mértékben bizonytalannak” tűnt olyan akcentussal, mintha „egy környékbeli hülyegyerek lenne”. Miután elkísérte az előadásra, Gray és Presley a lépcsőházban csókolóztak. Később Elvis fülkéjében találta magát egy New York-ba tartó vonaton. Amikor egy hang azt mondta Elvis-nek, hogy a vonat indulóban van, Gray azt mondta, „Én is indulok”.

Nézd meg ezt is:  Amazing Animasl - Man's Best Friend
Kezdőlap
Leckekereső
Napi leckék
Videokurzusok
Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!