NOTW – Canadian police seize 600 barrels of missing maple syrup

alapfok
A 2012 novemberi szám 6. oldalán olvasható cikket hallgathatod meg itt.

 

A kanadai rendőrség 600 hordó eltűnt juharszirupot foglalt le

A reggeli étkezés kedvelői megnyugodhatnak: bundáskenyerük és palacsintájuk öntete ma reggel egy kicsit jobban biztosított. A rendőrség első alkalommal ért el nagyobb áttörést a 2012-es nagy juharszirup rablással kapcsolatban azt követően, hogy a kanadai hatóságok 600 hordó, feltételezhetően egy Quebec-i üzemből ellopott juharszirupot foglaltak le.

Szeptemberben a Qebec-i Juharszirup Termelők Szövetsége egy – a tartomány St-Louis-de-Blandford-istratégiai tartaléktároló létesítményben tartott – rutin leltárellenőrzést lefolytatását követően jelentette, hogy úgy tűnik, tartalékainak nagy része hiányzik.

Quebec állítja elő a világ kereskedelmi juharszirup készleteinek 80 százalékát. Egy helyi exportőr elmondta, hogy a rendőrség megkereste, és a hiányzó juharsziruppal kapcsolatban folytatott nyomozás keretében át akarták kutatni telephelyét. „Bejöttek, és azt mondták, mindent elviszünk, és nem igazán tehettem semmit.” – mondta el Etienne St-Pierre, aki Az AP hírügynökségnek elmondta, hogy először azt gondolta, hogy a rendőrök viccelnek. St-Pierre úr elmondta, hogy a telephelyén exportra váró szirupot a szokásos beszállítók szállították le.

Eközbenaz AP jelentése szerint a 600 hordó elkobzott szirupot egy erősen őrzött 16 pótkocsis teherautóból álló konvojjal visszaszállítják a Quebec-i stratégiai tárolóba. „A rendőri védelemmel kísért konvoj valahol Quebecben van” – mondta Yvon Poitras, a New Brunswick-i Juharszirup Szövetség ügyvezetője..

Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!