NOTW – Concerns over liquid nitrogen cocktail after teenager loses stomach

alapfok
A 2012 novemberi szám 6. oldalán olvasható cikket hallgathatod meg itt.

 

Aggályok merültek fel a folyékony nitrogénes koktélokkal kapcsolatban azt követően, hogy egy tizenéves elvesztette gyomrát

Miután az orvosok arra kényszerültek, hogy eltávolítsák a 18 éves Gaby Scanlon gyomrát azt követően, hogy az ifjú hölgy folyékony nitrogén alapú koktélt ivott, egy városatya, aki szintén megkóstolta az italt, országos vitát kezdeményezett a kémiai anyag italokhoz történő felhasználásáról.

Scanlon kisasszony úgy érezte, nem kap levegőt miután Oscar borbárjában megkóstolta a Nitro Jagermeister italt amikor csütörtök este barátaival ünnepelte 18. születésnapját Lancasterben. Az ifjú hölgyet később gyomorfájdalmakkal kórházba szállították, ahol az orvosok megállapították, hogy gyomra perforált, és kénytelenek voltak eltávolítani az egész szervet. Mivel Scanlon kisasszony súlyos, ám stabil állapotban fekszik a Lancaster-i Királyi Kórházban, egy fiatal városatya, és a kerület engedélyezési vezetője elismerte, hogy ő is megkóstolta az italt, és felszólított annak vizsgálatára.

Paul Aitchison, a Lancaster-I Városi Tanács Engedélyezési Bizottságának elnöke elmondta, hogy az esetről értesülve megdöbbenéssel vette tudomásul, hogy egyszer ő maga is kipróbálta az italt. „Nagyon ijesztő volt arra gondolni, hogy velem is megtörténhetett volna” – mondta. „Úgy gondoltam, érdekesen hangzik, és valószínűleg ez az egyik vonzereje. Az ember azt feltételezi, hogy az engedélyezett vendéglátó egységekben felszolgált italok biztonságosak. Nem volt az italra kedvezőtlen reakcióm. Sajnos Gabynak volt, és együtt érzek vele, és remélem, felépül.”

Aitchison úr elmondta, hogy a kérdést a bizottság megtárgyalja, és szélesebb körű vitára hívott fel hozzátéve: „biztos vagyok benne, hogy árusíthatják az italt. Egész biztos vagyok benne, hogy a folyékony nitrogén biztonságos voltáról országos vita kezdődik.”

Az Oscar borbárban a rendőrségi vizsgálat idejére megtiltották az olyan italok árusítását, amelyek tartalmazzák ezt a kémiai anyagot.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Nézd meg ezt is:  Casino Games
Kezdőlap
Leckekereső
Napi leckék
Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!