NOTW – Ferrari Furnace

középfok
A 2012 áprilisi szám 5. oldalán olvasható cikket hallgathatod meg itt.

Ferrari kemence: legalább 15 szuperautó semmisült meg a párizsi Ritz-ben fellobbant garázstűzben

Körülbelül 100 tűzoltó küzdött a Place Vendom-nál felcsapó hatalmas lángokkal, amelyek körülbelül 4 millió font kárt okoztak luxusautókban. A jelentések szerint több mint 15 szuperautó semmisült meg hozzávetőleg 4 millió font értékben azt követően, hogy hatalmas tűz tört ki egy párizsi földalatti parkolóban.

A Place Vendome-on található híres Ritz Hotel ötszintes földalatti garázsában a tűz egyesek szerint akkor keletkezett, amikor egy Ferrari egy robogóval ütközött, és lángra kapott. A lángok gyorsan tovább terjedtek az 1600 férőhelyes, és luxus sportkocsiknak – Ferrariknak, Lamborghiniknek és Maseratiknak – helyet adó garázsban a közelben parkoló járművekre.

A francia Igazságügyi Minisztériumnak helyt adó szuper gazdag Place Vendome-ot kiürítették, mert körülbelül 100 tűzoltó küzdött a földalatti parkoló két szintjére átterjedő lángokkal. Sűrű fekete füst csapott fel a tűzből, égett gumi szagával töltve meg a levegőt a híres, turisták által látogatott helyet. A francia illetékesek jelentéseszerint egy személyt füstmérgezéssel kezelnek, és körülbelül 60, a környékbeli üzletekben dolgozó személynek kellett elmenekülni miután a riasztásra délután 4:30-kor sor került. Az információk szerint legalább 15 luxusautó pusztult el, és a tanúk beszámolója szerint körülbelül 40 további autó égett le.

Üzletembereknek vártak a biztonsági kordon mögött, hogy megtudhassák, hogy autójuk túlélte-e a kemencét. Bastien Bosigard, a városi tűzoltóság szóvivője elmondta: „A tűz a Place Vendome alatti ötszintes parkoló második szintjén ütött ki. Legalább egy személy vált a füst áldozatává, és a mentők másokat is ellátásban részesítenek a helyszínen. Még nem tudjuk, mi okozta a tüzet – jelenleg az a legfontosabb, hogy eloltsuk azt.

A párizsi Ritz és a Hyatt Place Vendome 300 fontnál is drágábban hirdetik szobáikat, míg a lakosztályok jó pár ezer fontban kerülnek éjszakánként.

Kezdőlap
Leckekereső
Napi leckék
Videokurzusok
Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!