NOTW – Handcuffed and locked up

középfok
A 2012. áprilisi szám 6. oldalán olvasható cikket hallgathatod meg itt.

Megbilincselték és bezárták… mert visszavitt egy 2,000 fontos Mulberry dzsekit a boltba

Amikor Harriet Wheeler egy nagylelkű férfi ismerősétől egy 2,000 fontos Mulberry dzsekit kapott, kellemetlen dilemma elé került. A dzseki ugyan szép volt, mégis úgy érezte, nem illik hozzá.

Nem akarván megsérteni barátját azzal, hogy szól neki, visszavitte a fekete tűzött dzsekit a Mulbery legnagyobb londoni boltjába, és megkérdezte, hogy kicserélheti-e valami másra.

A boltban az antikvitási szakértőt megbilincselték, letartóztatták, elvezették és rendőrségi zárkába zárták lopott, vagy hamis termékkel való visszaélés gyanújával. Hogy a dolgok még rosszabbul alakuljanak, a barátot is bevonták a dologba, amikor a nyomozás során telefonon felhívták.

A rendőrség úgy döntött, hogy nem történt bűncselekmény, és azt mondták Wheeler kisasszonynak (25), hogy elviheti a dzsekit. Ám a dzseki eredete továbbra is kérdéses, mivel a Mulberry kitart amellett, hogy az nem lehet eredeti termék.

Wheeler kisasszony megalázónak tartja, hogy a barátja ilyen drámai módon tudta meg, hogy nem tetszett neki az ajándék, és ezért a Mulberry még most sem kért bocsánatot. A hölgy ragaszkodik ahhoz, hogy a magyarázat egyszerű. Barátja a tudta nélkül vásárolta a dzsekit a kelet londoni gyártótól. Ez azt jelenti, hogy nem jogosult a Mulberry által nyújtott visszavásárlási vagy kicserélési garanciára, ám ezzel nem volt tisztában amikor a boltba bement. Wheeler kisasszony elmondta, hogy a Mulberry alkalmazottai úgy gondolták, hogy csak hat darab készült ebből a dzsekiből. Egy darabot – a hölgyéhez hasonló 8-as méretű dzsekit – elloptak a boltból, így attól tartottak, hogy Wheeler kisasszony lopott árut próbál meg kicseréltetni.

Tegnap az antik egyiptomi, görög és római fémpénzekre szakosodott cégnél dolgozó Wheeler kisasszony elmondta, hogy a dráma a múlt héten hogyan bontakozott ki.

„A barátom egy nagylelkű valaki, és amikor nekem adta a dzsekit, azt gondoltam, hogy gyönyörű – de nem illik hozzám.” – nyilatkozta a dél-londoni Wandsworth-beli otthonából.

Nézd meg ezt is:  MEGA Teszt - 100 kérdéses nyelvtani teszt

„Nem akartam, hogy a barátom megtudja, hogy ki akartam cseréltetni, de egy pár hónappal később felhívtam a Mulberry-t, hogy a dzsekiről beszéljek velük, és úgy döntöttem, bemegyek a New Bond Street-i üzletükbe. Egy örökkévalóság volt, amíg visszakeresték. Az üzletvezető azt mondogatta, hogy már nem tart sokáig. Végül rendőrök jöttek be. Nem tudtam, hogy mi történik, és sokkolt amikor a rendőr azt mondta, hogy le vagyok tartóztatva lopott áru birtoklásáért. Aztán rám kattintotta a bilincset. Nagyon zaklatott voltam, összezavarodtam.”

Wheeler kisasszony elmondta, hogy miután egy órát vártak a járőr kocsira, bilincsben ’végigparádéztatták’ a New Bond Street-en a rendőrségig.

Annyira megalázó volt.”, mondta. „Négy vagy öt órára bezártak egy zárkába, és amikor megkérdeztem, hogy mennyi ideig tart mindez, azt a választ adták, hogy lehet, hogy egész éjszaka is itt maradhatok.

Aztán órákkal később egy nyomozó viharzott be, és azt mondta, hogy beszéltek a barátommal, aki Barbadoson volt nyaralni, és megerősítette a történetemet, hogy a dzseki nem lopott. Nagyon kínos volt”, mondta. „Dühös vagyok, és a dolgok után keserű a szájíz maradt.”

A Városi Rendőrség szóvivője elmondta: „A kihallgatás után a nőt szabadon engedtük, és nem tettünk további intézkedéseket.” A Mulberry szóvivője elmondta, hogy az alkalmazottak azután hívták ki a rendőrséget, hogy „korábban figyelmeztették őket, hogy egy vásárló olyan terméket próbál meg kicseréltetni, amelyet a Mulberry nem forgalmaz.” A szóvivő azt állította, hogy a dzseki nem eredeti, ám elzárkózott attól, hogy további magyarázatot adjon.”

Kezdőlap
Leckekereső
Napi leckék
Videokurzusok
Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!