NOTW – Olympic veteran set to compete at London 2012

alapfok
A 2012 áprilisi szám 7. oldalán olvasható cikket hallgathatod meg itt.

Olimpiai veterán 71 évesen versenyez majd a 2012-es londoni játékokon

A tapasztalat segíthet a siker elérésében a nagyobb sporteseményeken, és 2012-ben Londonban senkinek sem lesz Hiroshi Hoketsu-nál több tapasztalata. A japán díjlovagló először az 1964-es Tokyo-i olimpián versenyzett 23 évesen, és idén nyáron újabb olimpiai részvételt tervez, amelynek idején már betölti a 71 évét. A Németországban élő lovas az idei nyári játékokra a múlt héten Franciaországban rendezett nemzetközi díjlovagló verseny megnyerésével kvalifikált.

Miután az Ázsi-Óceániai Lovas Sportszövetség ranglistájának élére került, most Hoketsu úr várhatja, hogy visszaigazolják Japán olimpiai csapatában 15 éves kancájával, Whisperrel megszerzett helyét.

Hoketsu úr elmondta: „Ezúttal nagyon elégedett vagyok a kvalifikációmmal, különösen azért, mert a lovamnak tavaly kisebb balesete volt. Nem volt túl jó kondícióban. Teljesen feladtam, hogy megpróbáljak kijutni Londonba. A ló gyógyulása csoda volt, nagy szerencsém volt. A ló egy kissé öregecske, de még megfelelő korban van.

Hoketsu úr négy éve a pekingi olimpián is versenyzett, ahol kilencedik helyen végzett díjlovaglásban, és 35. lett az egyéni versenyben. Az 1988-as szöuli olimpiára is kvalifikált, de nem versenyzett, miután lova karanténba került. A legidősebb olimpiai versenyző egy svéd lövész – Oscar Swahn – volt, aki 72 évesen ezüstérmet nyert az 1920-as antwerpeni olimpián. Ez hatodik érme volt három olimpia alatt.

Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!