NOTW – Chinese city declares war on piranhas

alapfok
A 2012 augusztusi szám 7. oldalán olvasható cikket hallgathatod meg itt.

 

Egy kínai város hadat üzen a piranháknak

 Egy dél-kínai város piranha riadót fújtmiután egy folyóban a halak megtámadtakkét embert, és a város 1,000 jüan díjatajánlott fel minden élve, vagy halva kifogott halért, jelentette csütörtökön az állami media.

A Guangxi régióban található Liuzhou városának önkormányzata arra kéri az embereket, hogy vadásszanakaz idegen dél-amerikai fajra, amelynek egyedei a héten csúnyánmegharaptakkét, a Liujiang folyóban úszóembert, írta a China Daily. “A folyónak a városon keresztül folyószakaszán tiloshálóvalhalászni, de ez alól most kivételt tettünk. Hétfő óta öt halászhajót küldtünk a folyóra tapasztalthalászokkal,”mondta az újságnak Wei Yongwen, a Liuzhou-i önkormányzat tisztviselője. “Ezen felüla helyi halászati egyesülettöbb, mint negyven halásza is csatlakozott hozzánk. Ők kis sertéshús darabokat használnak csalinak.”Mások horgászbotokkalállnak a folyóparton, tette hozzá.

Szörnyű az a tudat, hogy a folyóban ilyen halak vannak. Nem úszom benne többé”, idéztea lap Liu Junjie helyi lakost. “Azért imádkozom, hogy hamar fogják ki őket.” Ugyanakkor a halak napjai meg vannak számlálva, mivel a piranhák elpusztulnak, ha a víz hőmérséklete 15 Celsius fok alá csökken, ahogy a Guangxi folyón is történik télen, tette hozzá a China Daily.

A kínai média azt írta, hogy a piranhákat valaki olyan engedhette szabadon, aki díszhalnakvásárolta őket, és a hatóságok most fokozzák az ellenőrzést, hogy biztosan nem is adjanak el ilyen halakat.

Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!