NOTW – CIA sex scandal

középfok
A 2012. decemberi szám 6. oldalán olvasható hírt hallgathatod meg itt.

 

A CIA szex botrány kapcsán indítottak vizsgálatot az USA vezető afganisztáni tábornoka ellen

A CIA-t megingató szex botrány újabb csavarjaként vizsgálat indult Amerika legmagasabb rangú Afganisztáni parancsnoka ellen egy nőhöz írt „nem helyénvaló” e-mailek miatt. John Allen tábornokot azzal vádolják, hogy kapcsolatba lépett Jill Kelley-vel – a megszégyenített David Petraeus tábornokot érintő vihar középpontjában álló nővel. Allen tábornok e-mailjeinek jellegét nem hozták nyilvánosságra, ám a NATO főparancsnoki posztjára történő jelölése felfüggesztésre került.

A csaló Petraeus azután mondott le ügynökségvezetői tisztségéről, hogy beismerte életrajzírójával, Paula Broadwellel folytatott viszonyát. Ám Broadwell (40) úgy vélte, hogy a 37 éves Jill szerelmi vetélytársa volt, és e-mailt írt neki, melyben meghátrálásra szólította fel.

A jelentések szerint Jill, egy a Külügyminisztérium és Amerika legfelsőbb katonai vezetői közötti társadalmi kapcsolatot biztosító fizetés nélküli munkatárs Petraeus családi barátja volt, és évek óta ismerte a tábornokot. A hölgy fenyegető üzenetekkel kapcsolatban tett feljelentést, és a nyomozás el is indult. Amikor az FBI e-maileket kezdett vizsgálni, fény derült Petraeus afférjára, és ez a múlt héten a tábornok lemondásához vezetett. Kiderült, hogy a 60 éves tábornok obszcén üzeneteket váltott a barna hajú Broadwellel.

Roland Kessler biztonsági szakértő elmondta: „Az e-mailekben szókimondó szexuális utalások vannak olyan témákra, mint például szex egy asztal alatt.” Leon Panetta Védelmi Miniszter bejelentette, hogy Allen tábornokkal kapcsolatban a tegnapi napon nyomozás indult.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Nézd meg ezt is:  Rajongóból játékos - Középfok (B2)
Kezdőlap
Leckekereső
Napi leckék
Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!