NOTW - Recovery Underway

NOTW - Recovery Underway

Facebook Tweet
A 2012. decemberi szám 5. oldalán olvasható hírt hallgathatod meg itt.

A helyreállítás folyamatban: a lakosság élelmezése a Sandy hurrikán után

Két héttel azután, hogy a Sandy hurrikán az USA észak-keleti területein végigsöpört, még mindig vannak olyan települések, amelyek a természeti katasztrófa negatív hatásaitól szenvednek. A Sandy hurrikán otthonokat rombolt le, és New Jersey, illetve New York számos területén feldúlta az emberek életét. A helyreállítás folyamatban van, ám a lakosok egy része jelenleg bizonytalan helyzetben él áram és fűtés nélküli otthonokban. Ezeken a településeken a meleg étel biztosítása nagy segítség.

A Whitsons Emergency Dining segélykonyha humanitárius szervezetekkel és az önkormányzattal működik együtt abban, hogy tápláló ételeket adjon a hurrikán által érintett területeken, közvetlenül azóta, hogy a vihar lecsapott. A Whitsons az Amerikai Vöröskereszttel kötött partnerséget arra, hogy több mint 330 000 adag hideg és meleg ételt biztosítson New Jersey és New York City Staten Island, Queens és Brooklyn kerületeiben, illetve Long Island Nassau és Suffolk megyéiben.

New York Cityben a Whitsons nemrégiben partnerségre lépett New York City önkormányzatának Humán Erőforrás Gazdálkodási Osztályával, hogy élelmezést biztosítson Coney Island, Brooklyn és a Queens-i Rockaways lakosainak. A Whitsons mind a négy ételosztó központban 5 000 hideg szendvics ebédet és 5 000 meleg vacsorát, összesen napi 40 000 adag ételt biztosít. Az ételadagokat a Whitson alkalmazottai és gondozási önkéntesei osztják szét.

Az óriási vihar miatt bekövetkezett károk helyreállítása még mindig folyamatban van, de Kelly Friend, a Whitsons műveleti igazgatója szerint „a Sandy hurrikán sok településen dúlta szét az emberek életét és döntött romba otthonokat. Akiket ez a szélsőséges esemény komolyan érintett, azoknak annak bizonyossága, hogy tudják, honnan kapják a következő adag ételt, egy fontos lépés a normális élet felé. Elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy minden tőlünk telhetőt megtegyünk annak érdekében, hogy átsegítsük ezeket a közösségeket ezen a nehéz időszakon.

Nehézségi szint:
középfok
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok
Szalai Nóri | 2012. Feb 28.

NOTW - Houston’s Funeral to be private service at Church in Newark

A 2012 márciusi szám 5. oldalán olvasható cikket hallgathatod meg itt.
Tovább
Szalai Nóri | 2012. Jan 27.

NOTW - ‘Dentist’ sold false teeth, made in filthy home lab

A 2012 februári szám 6. oldalán olvasható cikket hallgathatod meg itt.
Tovább
Szalai Nóri | 2012. Jan 27.

NOTW - Costa Concordia sinks off Italy, 13 dead, dozens missing

A 2012 februári szám 5. oldalán olvashatod ezt a cikket el.
Tovább
Szalai Nóri | 2011. Dec 20.

NOTW - Smartphone and email users under mass surveillance

Hallgasd meg a 2012 januári szám 6. oldalán olvasható cikket. A szöveg fordítását is megtalálod itt.
Tovább