NOTW – Costa Concordia sinks off Italy, 13 dead, dozens missing

középfok
A 2012 februári szám 5. oldalán olvashatod ezt a cikket el.

Péntek 13-I horror: A Costa Concordia elsüllyedt az olasz partoknál. 3 halott, több tucat személy eltűnt
 
A több mint 3200 utast és 1000 fős személyzetet szállító Costa Concordia 2012 január 13-án sziklának ütközött és elsüllyedt az olasz Giglio sziget melletti sekély vízben. A Concordia egy hét napos sétahajózásra indult Róma Civitavecchia kikötőjéből Savona-i, Marseille-i, Barcelona-i, Palma de Mallorca-i, Cagliari-i és Palermo-i tervezett megállókkal. A Costa tisztviselői szerint a legtöbb utast evakuálták, de legalább három személy meghalt, és több tucat megsérült. A jelentések nem egyértelműek az eltűnt személyek számát illetően. A Carnival Corporation tulajdonában álló Costa Cruises megerősítette körülbelül 3200 utas – ebből 1000 olasz, 500 német, 250 észak-amerikai és 160 francia – és 1000 főnyi személyzet evakuálását a hajóról.

‘A kiürítés azonnal megkezdődött, ám a hajó rohamosan dőlni kezdett, ezáltal bonyolultabbá vált a kiürítés.’ nyilatkozta a Costa. ‘Jelenleg nem tudjuk megerősíteni a baleset okát. A Costa Cruises a legnagyobb elkötelezettséggel dolgozik azon, hogy a vendégek, a személyzet tagjai, és a helyi olasz hatóságok számára megadja a szükséges segítséget.’
A Costa Concordia a jelentések szerint egy homokzátonynak ütközött az olaszországi Giglio sziget közelében mialatt az utasok vacsoráztak. A sajtójelentésekben idézett utasok elmondták, hogy amikor a hajó az oldalára kezdett dőlni, az utasok között pánik tört ki. A legtöbben a mentőcsónakokban értek partot, míg néhányan partra úsztak és másokat pedig helikopterek mentettek ki. A 114,500 tonnás Costa Concordia a valaha elsüllyedt legnagyobb hajó.

‘A tragédia mélyen érinti vállalatunkat’, jelentette ki a Costa egy nyilatkozatában. ‘Először az áldozatokra gondolunk, és részvétünket, valamint együttérzésünket fejezzük ki családjaik és barátaik részére. Most minden erőfeszítésünket az utolsó vészhelyzeti műveletek befejezésére összpontosítjuk, és arra, hogy segítséget nyújtsunk a fedélzeten lévő vendégek és a személyzet tagjai számára abban, hogy mihamarabb haza juthassanak. A hajótársaság kijelentette, hogy teljes mértékben együttműködik az illetékes hatóságokkal a baleset okainak meghatározásában.

Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!