NOTW – ‘Dentist’ sold false teeth, made in filthy home lab

középfok
A 2012 februári szám 6. oldalán olvasható cikket hallgathatod meg itt.

Egy ‘fogorvos’ piszkos házi laborban készült műfogakat árult
     
Tegnap felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek egy ál fogorvost, aki otthoni piszkos szobájában összetákolt „Csináld Magad” fogsorokat adott beteginek. Stephen Sickelmore (52) a feltételezések szerint 168 beteget – sok idős embert – látott el fogakkal. A fogsorok 1,400 fontba is kerülhetnek, és a becslések szerint a férfi 200 000 fontot zsebelt be. Ám Sickelmore munkája olyan rossz volt, hogy a fogorvosi rendelőben néhány beteg megtagadta, hogy emberek közé menjen. A fogak kipotyogtak, illetve letöredeztek. És volt, hogy nem is illeszkedtek, így okozva fájdalmat a betegeknek.

Sickelmore fogtechnikusi gyakorlatot szerzett, de képesítése lejárt. A Brit Fogorvosi Kamara 2008-ban figyelmeztette, ám ő mégis folytatta. A Kereskedelmi Szabványhivatal munkatársai később rajtaütöttek Dawlish-I otthonában.

A két évre felfüggesztett kilenc hónapos börtönbüntetést kiszabó Graham Cottle bíró az Exeter Crown Bíróságon elmondta: ‘Ön kiszolgáltatott helyzetben lévő emberektől vett el pénzt, akiknek gyenge minőségű fogsorokat adott. Az ön otthonában készült fényképek egy mélyen higiéniátlan rendetlenséget mutatnak. Sickelmore három rendbeli ál fogorvosi tevékenységet vallott be.

Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!