NOTW – iPhone ringtone brings New York Philharmonic to a stop

középfok
A 2012 februári szám 6. oldalán olvasható cikket hallgathatod meg itt.

iPhone csengőhang állította le a New York-i Filharmonikusokat
 
A New York-i Filharmonikusok előadása drámai módon ért véget, amikor egy néző mobil telefonja csengeni kezdett, és nem állt le. Alan Gilbert karmester Mahler kilencedik szimfóniájának vége felé járt már, amikor a zavaró jelenség bekövetkezett. Amint arról a New York Times beszámol, a szimfónia ‘valaha írt a legspirituálisabb és legbékésebb zene.’’
Ahogy a csengőhang tovább zenélt az iPhone saját marimba csengőhangján, Gilbert leállította az egész előadást. És a telefon megdöbbentő módon továbbra is csengett. ‘Nem történt semmi,’ mondta Gilbert a Times-nak. Senki sem vállalta magára. Szürreális volt.’

Gilbert elmondta, hogy a kisebb mobilos zavarások megszokottá váltak, és ritkán zavarják meg az élő előadást. A Filharmonikusok megtesznek mindent annak érdekében, hogy elkerüljék a mobil telefonos zavarást, például az előadások előtt Alec Baldwin figyelmezteti a közönség tagjait arra, hogy kapcsolják ki mobiljaikat. Mégis, a közönség és az előadók döbbent csendben vártak, amikor Gilbert megkérte a tettest arra, hogy hallgattassa el telefonját, ám továbbra is hallották a csengést.

Gilbert úr elmondta, hogy a nézők egy párra mutattak ott, ahonnan a hang jött. ‘Határozottan néztek rám’, mondta a párról. Végül aztán a férfi belenyúlt zsebébe, és a csengés leállt. A karmester elmondta, hogy megkérdezte a férfit, hogy biztos-e abban, hogy a készüléket lehalkította. ‘Aztán a férfi bólintott,’ mondta Gilbert úr. Bűnös!

Miután a telefont végül lehalkították, Gilbert elnézést kért a közönségtől. A közönség éljenzéssel és tapssal válaszolt. Gilbert az utolsó részre váltott, és az előadás folytatódott.

Iratkozz fel INGYENES napi leckéimre! 
Feliratkozás
close-image
Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!