NOTW – Smartphone and email users under mass surveillance

Hallgasd meg a 2012 januári szám 6. oldalán olvasható cikket. A szöveg fordítását is megtalálod itt.

A világ legnagyobb rovara olyan hatalmas, hogy répát eszik

Mark Moffett felfedezőmegtalálta a világ legnagyobb rovarát, amely olyan hatalmas, hogy képes répát enni. Mark (53) a korábbi parkőregy fán találtaaz óriáswetát, és valódi Tapsi Hapsijáról megállapították, hogy ez a valaha talált legnagyobb példány. Egy kis szigeten két napos keresés után egy olyan tücsökszerű teremtményttalált, amelynek szárnyfesztávja18 cm. A borzongató állat csak az Új-Zélandhoz tartozó Kis-Barrier Szigeteken él. A szárazföldi fajtaz Európaiak által véletlenül behozott patkányok irtották ki.

Miután Mark megtalálta a nőstény wetát, répával etette meg mielőtt visszavitte oda, ahol találta. Mark (53) elmondta, hogy „Két éjszakán át jártuk hárman a kis sziget ösvényeit a növényzet között az óriásweta után kutatva. Sokáig nem volt szerencsénk, és sok órán át semmit sem találtunk, míg egy fán meg nem pillantottuk. Az óriásweta a világ legnagyobb rovara, és ez a valaha talált legnagyobb példány, melynek súlya három egér súlyának felel meg. Annyira ízlett neki a répa, hogy úgy tűnt, figyelmen kívül hagyja azt a tényt, hogy kézbe vettük, és majszolt tovább. Meg is ette volna gyorsan az egész répát, de ez egy különösen veszélyeztetett faj, és nem akartuk kockáztatni, hogy elrontsa a gyomrát. Miután rágcsált egy kicsit, elkészítettem ezt a képet, és visszatettük oda, ahol találtuk.

A Colorado-i Mark hozzátette: „Mi bogárszeretők sok olyan emberről hallunk, akik azt gondolják, hogy a rovarok méretük miatt alacsonyabb rendűek, így óriási élmény volt egy ilyen nagy rovart látni, és még bámulatosabb volt, amikor rájöttünk, hogy ez a valaha feljegyzett legnagyobb rovar volt.

Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!