NOTW – My 1000 pounds blew off in the wind

középfok
A 2012 júliusi szám 6. oldalán olvashatod ezt a cikket. Itt a fordítást és az audiót találod meg.

 

1000 fontomat fújta el a szél (és mindet visszakaptam): a járókelők segítettek a nagypapának összeszedni a pénzt… egy 20 fontos bankjegy híján

Bámészkodók– főleg tizenévesek és fiatalok – kezdték felszedni a bankjegyeket, és 20 font híján sikerült összeszedni az összes pénzt. A nagypapa elmondta, hogy az emberek kedvessége mutatja, hogy “még mindig van tisztesség” a világban.

Amikor az öregember egy bank előtt elesett, és a bankból kivett 1000 fontot a kezéből szétfújta a szél, Barry Eastwood attól felt, hogy utoljára látta pénzét. Bámészkodók álltak meg, és összeverődtek, hogy elkapdossák a szélben kavargó bankjegyeket. Ám ahelyett, hogy elfutottak volna a pénzzel, egyenesen visszamentek a pénz tulajdonosához, és visszaadták neki a pénzt.

Tegnap az 54 éves férfi elmondta, hogy visszatért az emberekbe vetett hite, miután 20 font híján az egész pénzt visszakapta. “Abszolúte nagyszerű volt, különösen napjainkban és korunkban”, mondta. “Olyan érzésem lett, hogy nincs veszve semmi, és van még egy parányi tisztesség ebben a világban.

Az eset akkor történt, amikor Eastwood úr, a szívproblémái miatt idő előtt nyugdíjazott munkás a Manchester-i agglomerációban fekvő Cheetham Hill-i Santander-be ment pénzt felvenni, hogy kifizesse autója biztosítását. Amikor visszament autójához, a bankjegyek még mindig a kezében voltak, és ezután elesett, megütve kezét, és eltörve szemüvegét. A szél szinte az összes pénzt kifújta a markából csupán 60 fontot hagyva a Salford-i Higher Burton-ban élő Eastwood úr kezében. Az autóban várakozó fia – Richard (29) – kiugrott a kocsiból, és megpróbálta összeszedni a pénz egy részét. Ám csodálkozására az arra járók – amilyen gyorsan csak tudták – szintén elkezdték összeszedni a bankjegyeket, és visszahozták neki. A járókelők visszaadták Eastwood úr elejtett útlevelét és bankkártyáját is. A több szívrohamból és vastagbélrákból felépült Eastwood úr elmondta: “Ott feküdtem a földön, és néztem felfelé, és akkor láttam, ahogy az összes pénzemet elfújja a szél. Aztán hirtelen megláttam egy csoport fiatalt, ahogy a pénzt kergetik, és szedik össze felé”.

Nézd meg ezt is:  2009.06.30. - Fodrásznál

“Lehetett ott vagy 15-20 fiatal – tizenévesektől a huszonéves srácokig. Ugráltak, és a levegőben kapkodták el marokszámra a pénzt, össze-vissza futkosva megpróbáltak annyit összeszedni, amennyit csak tudtak. Lábra álltam, és emlékszem, hogy azt mondtam magamban ‘Ennyi volt, az összes elveszett’. Ám visszaültem a kocsiba, és a srácok gyűrött bankjegyekkel jöttek oda hozzám az ölembe dobálva azokat azt kérdezgetve, hogy jól vagyok-e. Amikor megszámoltam a pénzt, 20 font híján mind meg volt. Ez egy abszolút csoda volt, és szerintem egyszerűen hihetetlen.”Eastwood úr, akinek 13 unokája van hozzátette: “A fiatalok mostanában igen erőszakosak, ám ez az eset mutatja, hogy sokuk tisztességes és őszinte.

forrás: Daily Mail

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!