NOTW – Olympic officials selling tickets on black market

középfok
A magazin 2012 júliusi számának 7. oldalán olvashatod ezt a cikket, itt a hanganyagot töltheted le, és a fordítást találod meg.

 

Olimpiai tisztségviselők ‘árultak jegyeket a feketepiacon’

Vizsgálat indult azt követően, hogy csaló olimpiai tisztségviselőket és munkatársakat kaptak rajta, amint több ezer, a 2012-es londoni olimpiára szóló jegyet kínáltak eladásra a feketepiacon. A The Sunday Times jelentése szerint beépített újságíróknak kínáltak a legjobb helyekre szóló jegyeket 6000 font értékig. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) válságértekezletet hívott össze végrehajtó bizottságában azt követően, hogy az ügy a mai napon nyilvánosságra került. Több ezer remek helyre szóló jegyet kínáltak a legfrekventáltabb eseményekre – például a 100 méteres síkfutás döntőjére – miután a jegyeket kivették a tengerentúli országok olimpiai bizottságainak hivatalos készleteiből, írta a napilap. Az állításokat jelenleg a NOB etikai bizottsága vizsgálja, erősítette meg a NOB egyik vezető forrása.

A NOB fontolóra veszi, hogy teljes mértékben átalakítja az olimpiára szóló jegyek tagországok közti elosztásának rendszerét. A nemzeti olimpiai bizottságoknak tilos külföldön, vagy az azokat tovább értékesítő személyek részére eladni a jegyeket. Ám a The Sunday Times elmondta, hogy közel-keleti jegyüzérek ügynökeinek álcázott újságírók 27 olyan tisztségviselőt találtak, akik hajlandóak lettek volna ilyen ügyleteket bonyolítani. A napilap szerint egy ország hivatalos jegyirodája is ajánlott 6000 fontos darabonkénti áron AA kategóriás jegyeket – a legjobb helyekre – a magukat közel-keleti jegyüzéreknek kiadó újságíróknak. A legutóbbi állítások szerint Ukrajna egyik vezető olimpiai tisztségviselője lemondott, azt követően, hogy filmre vették miközben a 2012-es londoni olimpiára szóló jegyeket kínált eladásra a feketepiacon.

forrás: The Sun

Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!