NOTW – Stolen Picasso

középfok
A 2012 júliusi szám 6. oldalán olvashatod el azt a cikket.Itt a fordítást és az audiókat találod meg.

 

Lopott Picasso litográfiát találtak meg egy park kerítésének támasztva

A két héttel korábban tizenévesek egy csoportja által eltulajdonított, és egy észak-kaliforniai park kerítésének támasztva megtalált Picasso kőnyomat értékét 30 – 40,000 dollárra becsülik. Az Oakland Tribune jelentése szerint a “femme au chignon” (nő konttyal) című litográfia kaliforniai Novatoból tűnt el, a börtönbüntetését töltő volt ukrán miniszterelnök – Pavlo Lazarenko – házából, számoltak be róla a hatóságok. A kőnyomat eltűnését azt követően jelentették be, hogy 100 tizenéves tartott egy engedély nélküli összejövetelt az ingatlanon, mondta el Eric Riddell a Novato-i rendőrség őrmestere. “Úgy tűnik, hogy az ismeretlen tettesek helyezték oda a litográfiát, és azt akarták, hogy valaki megtalálja azt”, mondta el Riddell.

Greg Atamaniuk a közelben sétált, amikor észrevette a kerítésnek támasztott kőnyomatot. "Ez olyasmi, amivel nem sűrűn találkozik az ember reggeli sétája során”, mondta. A litográfia egy 1957-ből származó 50 nyomatos sorozat része, és értékét egy 2008-as Sotheby’s aukció alapján 30 000 és 40 000 dollár közé becsülik.

“Csupán arra sétálgattam, megnéztem, leültem, és egy ideig nézegettem, majd azt mondtam: Ez nem lehet igaz, ez nem is velem történik, ez itt sincs”, nyilatkozta Atamaniuk KGO-nak, az ABC helyi adójának. A rendőrség elmondta, hogy a kőnyomatot a nyomozás lezárását követően visszajuttatják Lazarenko ingatlanára. Lazarenkót, akit Ukrajnában sikkasztás és emberölés vádjával továbbra is köröznek, novemberben engedik szabadon egy kaliforniai börtönből.

forrás: Yahoo

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Nézd meg ezt is:  English, the gateway to the world
Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!