NOTW – 3 homes? That’s rich Monsieur President

középfok
a 2012 júniusi szám 7. oldalán olvasható cikket hallgathatod meg itt, és a szöveg fordítását is elolvashatod.

 

3 ház? Ez már gazdagság Elnök Úr!

Franciaország új szocialista elnökének három ház van a tulajdonában Cannes-ban a riviérai üdülőhelyen, derült ki tegnap. Francois Hollande, aki “nem szereti” a gazdagokat, és magas adókkal, valamint a bankárok elleni fellépéssel akarja forradalmasítani országát, közel 1 millió font értékű vagyonnal rendelkezik.

A vagyonával kapcsolatos részleteket az Európai Unió Hivatalos Lapja adta közre, az a lap, amely hiteles információkat tartalmaz a francia kormányról. A magát “Mr. Normálisként” beállító, és a jövő héten hivatalosan is beiktatásra kerülő 57 éves Hollande vagyona többek közt tartalmaz három francia banknál vezetett folyószámlát, és egy életbiztosítási kötvényt is.

Ám mégis a mesés ingatlan portfolió az, amely a legnagyobb izgalmat okozza az egyszerű francia emberek millióinak körében, akik konzervatív riválisával, Nicolas Sarkozyvel szemben rá szavaztak múlt vasárnap.

Hollande, aki egy bérelt párizsi apartmant oszt meg szerelmével, Valerie Trierweiler-rel egy Cannes közelében egy dombtetőn fekvő fényűző villa tulajdonosa, közel ahhoz a helyhez, ahol Picasso élt. Az ingatlant az Európai Unió Hivatalos Lapja 644 000 angol font értéken említi, és a villa rövid kocsiútra esik az üdülőhelyen fekvő két másik lakáshoz, amelyek értéke 185 000 és 113 000 font.

A Mougins-i házat, amelyet az elnök volt feleségével Segolene Royal-lal – négy gyermeke anyjával – vásárolt, nyaralóként használják. A lakásokat az elnök apja Georges, és testvére Philippe lakják. Hollande nagyot színészkedett a választások során azzal, hogy robogóval járt munkába – és rendszeresen támadta Sarkozy “csilivili” elnökségét. Ám a legutóbb napvilágra került tények alátámasztják azokat a vádakat, amelyek szerint Hollande “Gauche Caviar” – amely az úri szoci kifejezés francia megfelelője.

A számláin bevallott szerény összegek szintén csodálkozást váltottak ki annak fényében, hogy sok éven át kapott nagy összegű fizetést. Hollande teljes vagyonát 940 000 fontra értékelte, amely pont az 1 millió fontos plafon alatt van, ami felett Franciaországban a vagyonadó kivetésre kerül. Az elnök számára előírt jogi kötelezettség, hogy vagyonnyilatkozatot tegyen az ország Alkotmányos Tanácsának.

forrás: The Sun

Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!