NOTW – Egypt funeral turns happy after dead man awakes

középfok
A 2012 júniusi szám 6. oldalán olvasható cikket hallgathatod meg itt, és a szöveg fordítását is elolvashatod.

 

Egy egyiptomi temetés boldog eseménnyé vált az után, hogy a halott felébredt

Egy 28 éves pincér temetése dél-Egyiptomban ünneppé változott, amikor a fiatalember felkelt azt követően, hogy halottnak nyilvánították. Kórházi tisztviselők nyilvánítottákhalottnak a déli Luxor tartománybeli Naga al-Simman faluból származó Hamdi Hafez al-Nubi-t miután az munka közben szívrohamot kapott. A fiatalember családja elmondta, a gyászoló rokonok hazavitték, és az iszlám hagyománynak megfelelően megmosták a testet, és felkészítették a péntek esti temetésre. Egy orvos, akit azért küldtek, hogy a halotti bizonyítványt kiállítsa, furcsának találta, hogy a test meleg volt. Ahogy jobban megfigyelte, az orvos felfedezte, hogy a fiatalember még élt. Az édesanyja a jó hírt hallatán elájult. Az orvos segítségével mind al-Nubi, mind pedig édesanyja magukhoz tértek, és hamarosan a vendégekkel együtt ünnepeltek.

Ez nem az első eset volt, hogy valaki a temetésén ‘jött vissza a sírból’. Múlt hónapban egy 95 éves kínai nő mászott ki koporsójából hat nappal azután, hogy egy esést követően azt hitték róla, hogy meghalt. Li Xiufenget egy szomszédja mozdulatlanul találta ágyában és a hölgy nem lélegzett két héttel azután, hogy a Guangxi tartománybeli Beiliu-i otthonában megbotlott és fejsérülést szenvedett.

Amikor a szomszéd megtalálta, nem tudta felébreszteni a nyugdíjast, és így a legrosszabbtól tartva azt gondolta, hogy az idős hölgy meghalt. A hölgyet belefektették egy koporsóba, amelyet a házában lezáratlanul tartottak, hogy a kínai hagyomány szerint a barátok és rokonok leróhassák kegyeletüket. Ám a temetés előtti napon a szomszédok a koporsót üresen találták, és később a 95 éves hölgyre – aki azóta felébredt – a konyhában találtak rá, amint éppen főzött.

forrás: Yahoo

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Nézd meg ezt is:  Lion King - Hakuna Matata
Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!