NOTW - World's biggest boxes of pasta on sale in Turkey

NOTW - World’s biggest boxes of pasta on sale in Turkey

Facebook Tweet
A 2012 júniusi szám 6. oldalán olvasható cikket hallgathatod meg itt, és a szöveg fordítását is elolvashatod.

Törökországban árulják a világ legnagyobb doboz tésztáját

Csütörtöktől a szupermarketekben a vásárlók féltonnás doboz tésztát vehetnek Törökországban, és nem a világ spagetti fővárosában, Olaszországban. Mivel a doboz túl nehéz és túl nagy egy bevásárló kocsihoz, a házhozszállítás benne van az árban. Az olasz Barilla, a világ legnagyobb tésztagyártója, és a török Migros Ticaret szupermarket lánc jótékonysági céllal fogott össze a 999 török lírába (560 USD) kerülő megadobozos penne tészta gyártására. A Guiness World Records a – másfél méter magas, jóval több, mint egy méter széles - karton dobozt a világ valaha gyártott legnagyobb tésztásdobozává nyilvánította, számolt be róla a Parma-i központú Barilla.

A dobozokat Isztambul, Edrine, és Bodrum üdülő- és kikötőváros szupermarketjeiben fogják árulni. Az óriási kartondobozok értékesítésből származó összes bevétel az Egyesült Nemzetek Szervezetének Gyermek Alapjába (UNICEF) megy. Törökországban 450 000 metrikus tonna (496 040 tonna) tésztát fogyasztanak évente, és az ország a világ 5. legnagyobb gyártója.

forrás: Yahoo

Nehézségi szint:
középfok
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok
Szalai Nóri | 2012. May 29.

NOTW - Egypt funeral turns happy after dead man awakes

A 2012 júniusi szám 6. oldalán olvasható cikket hallgathatod meg itt, és a szöveg fordítását is elolvashatod.
Tovább
Szalai Nóri | 2012. May 29.

NOTW - Prince Charles takes over BBC weather forecast

A 2012 júniusi szám 5. oldalán olvasható cikket hallgathatod meg itt. A cikkhez tartozó videót és fordítást is itt találod.
Tovább