NOTW - Trenton Oldfield faces public order charge

NOTW - Trenton Oldfield faces public order charge

Facebook Tweet
A 2012 májusi szám 7. oldalán olvasható cikket hallgathatod meg itt.

Vádat emeltek Trenton Oldfield ellen az evezős versenyen való tiltakozása miatt

Trenton Oldfieldet bűncselekmény elkövetésével vádolják azt követően, hogy az Oxford-Cambridge evezős versenyt leállították, amikor a férfi beúszott a Temzébe. Az önjelölt anti-elitista tüntetőt majdnem megütötte az egyik oxfordi evező lapátja, amikor a férfi a verseny távjának felénél a hajók előtt bukkant fel. A szervezők arra kényszerültek, hogy a versenyt egy olyan pillanatban állítsák lebiztonsági okokból, amikor a két hajó legénysége fej-fej mellett haladt.

A kelet-londoni Myrdle street-i Oldfield urat (35) letartóztatták, és a Chiswick-i rendőrségre szállították. A későbbiek során a BTK ötödik fejezete szerint minősülő bűncselekménnyel vádolták meg, és óvadék ellenében szabadlábra helyezték azzal a feltétellel, hogy április 23-án megjelenik a Feltham-i Városi Bíróságon.

Az aktivista terveit az evezős versenyen végrehajtott “polgári engedetlenségi akcióként” írta le Az elitizmus zsarnoksághoz vezet című blogon. Cambridge végül megnyerte az újrastartoltatott versenyt, de csupán az után, hogy az evezők összeütődését követően az egyik oxfordi evező lapátja eltört. További dráma is történt a célban, amikor Alexander Woods, az oxfordi csapat tagja összeesett a hajóban. A versenyzőt kórházba szállították, ahol az értesülések szerint állapota stabilizálódott.

forrás: Metro

Nehézségi szint:
középfok
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok