NOTW – Virginia woman buys $7 Renoir

alapfok
A 2012 októberi szám 7.oldalán olvasható cikket hallgathatod meg itt.

 

Egy virginiai nő 7 dollárért vett Renoir festményt a bolhapiacon

 

Egy virginiai nő, aki 7 dollárt (4,35 fontot) fizetett egy Renoire festményért egy bolhapiacon – és egy közelmúltbeli takarításig tudomást sem vett a képről – csinos haszonnal adja majd el a képet a hónap során. Az impresszionista Pierre-August Renoir "Paysage Bords de Seine" képének eladását intéző Potomac Co. aukciós ház szerint 75 000 és 100 000 dollár között lehet megpróbálkozni a kép értékesítésével.

A névtelenségét megőrizni kívánó hölgy egy West-virginiai bolhapiacon tudtán kívül talált rá egy-két éve a festményre egy 7 dollárra árazott, csecsebecséket tartalmazó dobozban, mondta el szerdán. Nemrégiben az otthona rendbetételére tett kísérlet során találta magát szembe ismét a festménnyel.

Ugyana képen Renoir aláírása szerepelt, a hölgy nem gondolt róla semmi különöset, és remélte, hogy az aranyozott keretet tudja majd valamire használni. Ám az édesanyja bátorította, hogy becsültesse fel a képet. “Végre egyszer hallgattam az édesanyámra”, mondta a nő egy interjúban. Ezt követően a hölgy felvette a kapcsolatot a Potomac Co-val, ahol megmutatta a képet Anne Craner szépművészeti specialistának.

“A képen Renoir színei, az ő ecsetvonásai voltak láthatók”, mondta Craner, aki később egy katalógus segítségével igazolni tudta a kép eredetiségét. Az aukció szeptember 29-én less. A szerencsés nő elmondta, hogy még mindig várja, hogy elmúljon a döbbenet. “Csak szép csendben szeretném élvezni”, mondta.

Úgy tervezi, hogy az aukciót követően elviszi édesanyját Franciaországba, és megpróbál virágot vinni Renoir sírjára. “Csak meg szeretném köszönni”, mondta.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Nézd meg ezt is:  NOTW - Man's Best Friend
Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!