NOTW – Black bear raids Colorado sweet shop

alapfok
A 2012 szeptemberi szám 7. oldalán olvasható cikket hallgathatod meg itt.

 

Édességboltot fosztott ki egy fekete medve

Egy fekete medve többször is ki-be sétált egy coloradoi édességboltba egy júliusi kora reggelen, mindezt a bejáraton át anélkül hogy bámit összetört volna. Amit viszont tett, az az volt, hogy ellopott néhány édességet az Estes Park boltból, például angol karamellt és néhány karamellbe mártott csokis sütit és az úgynevezett “süti maci” nevű tejcsokoládét.

A Rocky Mountain Csokoládé Gyár biztonsági kamerájának felvétele szerint a kíváncsiskodó medve kinyitotta az ajtót és elragadott néhány édességet a pénztárakhoz közel. Kint elfogyasztotta az édességet, majd visszatért még többért. A medve körülbelül 15 perc alatt 7 szer tette tiszteletét, majd végül távozott, mivel egy elhaladó autó látható módon megriasztotta.

A bolt tulajdonosa, Jo Adams elmondta, tegnap a medvének azért sikerült kinyitnia az ajtót, mivel a zár gombja nem volt teljesen zárt állapotban. A tulajdonos elmondta, hogy az egyetlen bizonyíték, amit a figyelmes látogatója maga után hagyott némi piszok volt a pulton és néhány papír a földön. Még a csomagolás sem volt hátrahagyva, úgyhogy a tulaj azt feltételezi, hogy a medve megette azt is. “Nagyon tiszta és nagyon óvatos volt. Egy csomó édességet megevett.” – mondta Adams a medve betörésről, először az Estes Park Híreknek nyilatkozva.

A medvék távol tartása az emberi fogyasztásra szánt ételtől az otthonokban, a szemeteskukáktól és kocsiktól egy folyamatos harc a colorado-i hegyi településeken, így Estes Parkban is, mely a Sziklás-hegység Nemzeti Park kapuja. Egy több otthonba is behatoló medvét lőttek ki az elmúlt hónapban, mivel az veszélyt jelentett az emberekre, mondta el Jennifer Churchill a Colorado Park- és Vadőr Szolgálat szóviője. A szóvivő elmondta, hogy az idei év aszálya teszi ezeket az intelligens állatokat még leleményesebbé az élelem megtalálásában, és sikerük egy napon azt ereményezheti, hogy a kilövés veszélyének lesznek kitéve. Adams elmondta, hogy ő szereti a medvéket, és nem támogatja hogy kilőjék ezeket az állatokat. Mi vagyunk az ő területükön, és együtt kell élnünk azzal, ha ilyen történik” – mondta.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Nézd meg ezt is:  2011 december - nyelvtani teszt megoldása
Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!