NOTW – CHEAT: Scrabble player thrown out of tournament

alapfok
A 2012 szeptemberi szám 6. oldalán olvasható cikket hallgathatod meg itt.

 

C.S.A.L.Ó.: kizárták a versenyről a jokert rejtegető Scrabble játékost

Kizártakaz amerikai nemzeti bajnokság versenyéről egy screbble játékost, miután üres betűkockák rejtegetésén kapták. A csalást egy közeli asztalnál ülő játékos vette észre, aki arra lett figyelmes, hogy a fiatalember egy pár üres zsetont rejt el, amiket jokerként lehet használni. Amikor szembesítették tettével, a fiatalember beismerte a csalást.

John Williams, az Nemzeti Scrabble Szövetség titkára elmondta, hogy a csalót a 350 résztvevős, 28 körös esemény 24. körében zárták ki. Mr Williams, aki 25 éve dolgozik a szövetség titkáraként és társ-szerzője egy táblajátékokról szóló könyvnek, elmondta ez volt az első eset, hogy csalás történt a nemzeti bajnokságon.Ugyanakkor elmondta, hogy tudomása szerint kisebb,regionális versenyeken előfordult hasonló eset.

“Ilyesmi akárhogy is, de megtörténik”.Az emberek meg fogják próbálni.” – mondta.“Ez az első alkalom hogy ilyen nagy eseményen történik csalás. Sajnálatos dolog. A Scrabble világ felháborodott. Az internet felbolydult." Williams nem kívánta megnevezni a játékost vagy elmondani korát, hiszen az még fiatal.Összesen négy osztály van, és a csaló a 3. divízióban vesenyez. Azt mondta a 3 divizióbeli játékszintet “bármely jó otthoni játékos tudja”.

A Scrabble mérkőzések során a játékosok pontokat gyűjtenek az egy-egy elleni játékokban, véletlenszerű betű zsetonokat húzva egy 100 betűzsetont tartalmazó zsákból, és ezekből szavakat próbálnak alkotni. 98 zsetonon vannak betűk, kettő pedig üres. Az üres zsetonokat jokerbetűkként lehet felhasználni a szavak megalkotásánál. A kizárt játékos egy korábbi játék befejezését követően nem rakta vissza üres zsetonokat a zsákjába hanem a következő játékban tetszés szerint szerette volna használni azokat, mondták el a szervezők.

A játékosok az országos bajnokság lebonyolítási rendjében sok meccset játszanak az 5 napos esemény során. A győztest az összeredmény és a bajnokság alatt elért össz-pontszám kombinációjával határozzák meg. A kizárt játékostól minden győzelmét elvették.

Nézd meg ezt is:  2012 március - hallás utáni értés - brit

Williams úr elmondása szerint “a Scrabble világban általában jól működik az önkormtroll”, mivel a játékosok a versenyzés során megpróbálják védeni a statisztika becsületét. A győztes 10 000 dollárt kap.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!