NOTW - Tia Shrap: gran's boyfriend appears in court
NOTW - Tia Shrap: gran’s boyfriend appears in court

NOTW - Tia Shrap: gran’s boyfriend appears in court

A 2012 szeptemberi szám 5. oldalán olvasható cikket hallgathatod meg itt.

 

Tia Sharp: a nagymama élettársa a bíróság előtt a 12 éves diáklány meggyilkolásának vádjával

Azután hogy a gyermek holttestét pénteken abban a házban találták meg, melyet Tia nagymamájával osztott meg, Stuart Hazell (37) videó-kapcsolaton keresztül jelent meg ma délelőtt az Old Bailey, az Angliai és Walesi Központi Büntető Bíróság előtt. A ma reggel az Old Bailey-n lefolytatott 20 perces tárgyalás során Stuart Hazell vallomásában mindössze a nevét erősítette meg. A 37 éves férfi narancssárga pólóban egy börtönőr felügyeletében beszélt a Belmarsh börtönből ahol jelenleg fogvatartják. Hazellt előzetes letartóztatásba helyezték, november 19-én kell megjelennie ugyanazon bíóság előtt vallomástételre és az eljárási tárgyalásra.

Tia testére múlt pénteken találtak nagymamája, Christine Sharp New-Addigton-i házában, egy héttel azután, hogy eltűnését jelentették. Hazell a gyilkosság elkövetésének gyanújával őrizetbe vet, majd vasárnap, a további vizsgálatokig óvadék ellenében szabadlábra helyezett nagymama, Miss Sharp (46) élettársa. Szomszédja, Paul Meehan (39) bűnsegédi gyanusítottként szintén szabadlábon védekezhet.

A rendőrség Tia testére csak a többszöri házkutatás után talált rá a teraszos ingatlanon, a késlekedésért elnézést kérve édesanyjától, Natalie Sharptól. Tia testét hivatalosan még nem azonosították, de Tia neve áldozatként már szerepel a Hazell elleni vádiratban. A szombat este óta szünetelő kórbonctani vizsgálat, holnap délután várhatóan folytatódik. A halál okát még nem azonosították. Tegnap a bíróság bejelentette, hogy komoly felülvizsgálatot indít Tia halálának ügyében.

A Tia édesanyja dél-londoni lakóhelye szerint illetékes Merteon Tanács, azt nyilatkozta, hogy a felülvizsgálat lefolytatásaszokványos dolog”. Ged Curran, a Tanácselnöke elmondta: “Részvéttel gondolunk mindazokra, akik ismerték Tiát.A helyi gyermekvédelmi hivatal az ügy alapos felülvizsgálatát rendeli el, mely szokásos eljárás az ehhez hasonló tragikus esetekben. A felülizsgálatot a rendőrség, egészségügyi szolgálatokés a helyi hatóságok segítik."

A felülvizsgálatra azért kerül sor egy gyermek halálakor, hogy megvizsgálják milyen szerepet játszottak a helyi hatóságok a gyermek és családja életében. A tárgyalást a jövő év Január 21-re tűzték ki Hazell ügyében.

Nehézségi szint:

középfok
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Hozzászólások
comments powered by Disqus
A címlapról
Hasznos párbeszédek
Szalai Nóri | 2018. Mar 14.

Hasznos párbeszédek - A benzinkúton

Ez a hasznos párbeszéd - amelynek a hanganyagát le is töltheted - jól jöhet, ha...
2018 márciusi szám
Szalai Nóri | 2018. Mar 01.

MEGJELENT A MAGAZIN MÁRCIUSI SZÁMA!

Már kapható országszerte minden újságárusnál, hiper- és szupermarketben, illetve benzinkúton. Közel 60 perc ingyenesen letölthethő...
Mindenféle
Szalai Nóri | 2018. Feb 28.

5 PERC ANGOL májusi tábor Szicíliában - már lehet jelentkezni!

Az októberi és februári 5 Perc Angol tábor után közkívánatra már lehet jelentkezni a májusi...
News Of The World
Szalai Nóri | 2018. Feb 23.

Budapest ismeretlen legendái 1. - A Thököly út titokzatos hölgye és a Lánchíd oroszlánjai

Következő sorozatunkban Budapest kevésbé ismert legendáival fogunk megismerkedni. Az első részben egy rejtélyes Thököly úti...
Témakörök
Szalai Nóri | 2018. Feb 19.

Hogyan kérjünk bocsánatot angolul?

Néhány tipp ahhoz, hogy hogyan kérjünk bocsánatot - ha erre kerül a sor - angolul.
Kérdés küldése