NOTW - Hugo Chavez Taken to Finale Resting Place

NOTW - Hugo Chavez Taken to Finale Resting Place

Facebook Tweet

A 2013. áprilisi szám 7. oldalán olvasható cikket hallgathatod meg itt és nézhetsz meg hozzá egy videót. A cikk fordítását is itt olvashatod. 

 

 

Hugo Chavez-t végső pihenőhelyére vitték

A néhai venezuelai elnök, Hugo Chavez végső pihenőhelyére érkezett a katonai múzeumba, miután sokszázezeren vettek tőle végső búcsút, hosszan menetelve Caracas városán át. A több mint egy hetes felravatalozását követően, az 58 évesen elhunyt elnök testét szállító hallottaskocsi még tett egy utolsó kört a fővárosban. A kormány és hadsereg hatósági embereihez barátok és családtagok csatlakoztak miközben a koporsó megérkezett a katonai barakkokból átalakított múzeumba, ahonnan Chavez az 1992-es sikertelennek bizonyuló puccsát is megtervezte.

Pénteken a venezuelai hatóságok elvetették a korábbi vezető balzsamozásának tervét és, Leninhez hasonlóan, testének állandó nyilvános kiállításra helyezését. Ernesto Villegas kommunikációs miniszter a következőket írta a Twitter-en: “Az orosz orvosi bizottság szakvéleményét követően, kizárjuk Chavez parancsnok testének bebalzsamozását. „ Az eljáráshoz a testet legalább 7 hónapra Oroszországba kellene szállítani. A múzeum, amelyben a testet felravatalozták, nyitva áll a nyilvánosság előtt és a kormány arra számít, hogy a mauzóleum ‘a világ forradalmárjainak lesz zarándokhelye’.

Mr Chavez március 5.-én hunyt el rákban, gyászba borítva a mélyen polarizált Venezuelát a jövőjét illető egyre növekvő aggodalmak közepette.

"A szeretet és a hűség miatt jöttünk. Az élet továbbra is Hugo Chavezre fog emlékeztetni bennünket, arra az emebrre aki feltárta szemeinket és az utakat,” mondta Maria Ruiz, a vezető PSUV párt helyi tisztviselője, aki az északi Carabobo államából érkezett. A temetői menet a misét és az ünnepélyes szertartást követően indult a katonai akadémia udvaráról, ahova a venezuelaiak kilenc napon át tömegével  érkeztek leróni végső tiszteletüket.

A ‘commandante’ olajzöld egyenruhájában volt felravatalozva a védjegyeként ismert vörös svájcisapkájában.

Nehézségi szint:
középfok
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok
Szalai Nóri | 2012. Oct 24.

NOTW - Venezuelan President Hugo Chavez wins re-election

A 2012 novemberi szám 5. oldalán olvasható hírt hallgathatod meg itt.
Tovább
Fehér Sára | 2013. Mar 26.

NOTW - Hugo Chavez Taken to Finale Resting Place

A 2013. áprilisi szám 7. oldalán olvasható cikket hallgathatod meg itt és nézhetsz meg hozzá egy videót. A cikk fordítását is itt olvashatod. 
Tovább
Szalai Nóri | 2012. May 29.

NOTW - 3 homes? That’s rich Monsieur President

a 2012 júniusi szám 7. oldalán olvasható cikket hallgathatod meg itt, és a szöveg fordítását is elolvashatod.
Tovább
Szalai Nóri | 2012. Oct 24.

US Presidential elections

A 2012 novemberi szám 8. oldalán kezdődő cikket hallgathatod meg itt.
Tovább