NOTW - Hugo Chavez Taken to Finale Resting Place
NOTW - Hugo Chavez Taken to Finale Resting Place

NOTW - Hugo Chavez Taken to Finale Resting Place

A 2013. áprilisi szám 7. oldalán olvasható cikket hallgathatod meg itt és nézhetsz meg hozzá egy videót. A cikk fordítását is itt olvashatod. 

 

 

Hugo Chavez-t végső pihenőhelyére vitték

A néhai venezuelai elnök, Hugo Chavez végső pihenőhelyére érkezett a katonai múzeumba, miután sokszázezeren vettek tőle végső búcsút, hosszan menetelve Caracas városán át. A több mint egy hetes felravatalozását követően, az 58 évesen elhunyt elnök testét szállító hallottaskocsi még tett egy utolsó kört a fővárosban. A kormány és hadsereg hatósági embereihez barátok és családtagok csatlakoztak miközben a koporsó megérkezett a katonai barakkokból átalakított múzeumba, ahonnan Chavez az 1992-es sikertelennek bizonyuló puccsát is megtervezte.

Pénteken a venezuelai hatóságok elvetették a korábbi vezető balzsamozásának tervét és, Leninhez hasonlóan, testének állandó nyilvános kiállításra helyezését. Ernesto Villegas kommunikációs miniszter a következőket írta a Twitter-en: “Az orosz orvosi bizottság szakvéleményét követően, kizárjuk Chavez parancsnok testének bebalzsamozását. „ Az eljáráshoz a testet legalább 7 hónapra Oroszországba kellene szállítani. A múzeum, amelyben a testet felravatalozták, nyitva áll a nyilvánosság előtt és a kormány arra számít, hogy a mauzóleum ‘a világ forradalmárjainak lesz zarándokhelye’.

Mr Chavez március 5.-én hunyt el rákban, gyászba borítva a mélyen polarizált Venezuelát a jövőjét illető egyre növekvő aggodalmak közepette.

"A szeretet és a hűség miatt jöttünk. Az élet továbbra is Hugo Chavezre fog emlékeztetni bennünket, arra az emebrre aki feltárta szemeinket és az utakat,” mondta Maria Ruiz, a vezető PSUV párt helyi tisztviselője, aki az északi Carabobo államából érkezett. A temetői menet a misét és az ünnepélyes szertartást követően indult a katonai akadémia udvaráról, ahova a venezuelaiak kilenc napon át tömegével  érkeztek leróni végső tiszteletüket.

A ‘commandante’ olajzöld egyenruhájában volt felravatalozva a védjegyeként ismert vörös svájcisapkájában.

Nehézségi szint:

középfok
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Hozzászólások
comments powered by Disqus
A címlapról
Hasznos párbeszédek
Szalai Nóri | 2018. Mar 14.

Hasznos párbeszédek - A benzinkúton

Ez a hasznos párbeszéd - amelynek a hanganyagát le is töltheted - jól jöhet, ha...
2018 márciusi szám
Szalai Nóri | 2018. Mar 01.

MEGJELENT A MAGAZIN MÁRCIUSI SZÁMA!

Már kapható országszerte minden újságárusnál, hiper- és szupermarketben, illetve benzinkúton. Közel 60 perc ingyenesen letölthethő...
Mindenféle
Szalai Nóri | 2018. Feb 28.

5 PERC ANGOL májusi tábor Szicíliában - már lehet jelentkezni!

Az októberi és februári 5 Perc Angol tábor után közkívánatra már lehet jelentkezni a májusi...
News Of The World
Szalai Nóri | 2018. Feb 23.

Budapest ismeretlen legendái 1. - A Thököly út titokzatos hölgye és a Lánchíd oroszlánjai

Következő sorozatunkban Budapest kevésbé ismert legendáival fogunk megismerkedni. Az első részben egy rejtélyes Thököly úti...
Témakörök
Szalai Nóri | 2018. Feb 19.

Hogyan kérjünk bocsánatot angolul?

Néhány tipp ahhoz, hogy hogyan kérjünk bocsánatot - ha erre kerül a sor - angolul.
Kérdés küldése