A 2013. augusztusi szám 7. oldalán olvasható cikket hallgathatod meg itt. A cikk fordítását is itt találod.

NOTW - Putin explores shipwreck

Facebook Tweet

 A 2013. augusztusi szám 7. oldalán olvasható cikket hallgathatod meg itt. A cikk fordítását is itt találod. 

Putyin Balti-tengeri hajóroncsot fedez fel

Az orosz elnök, Vladimir Putyin hétfőn tengeralattjáróval a Balti-tenger fenekére merült, hogy felfedezze egy 1869-ben elsüllyedt hajó roncsait.

Az állami televízió által közvetített képeken Putyin látható miközben a Sea Explorer 5 kutató tengeralattjáró fedélzetére mászik egy, a Finn-öbölben elsüllyedt fregatt roncsainak félórás felfedező merüléséhez.

"A jobb oldalán fekszik,"nyilatkozta később a televíziós riportokban Putyin, mondván, hogy a hajó jól megőrzött állapotban van. "Valóban tökéletes állapotban van, a hajó neve tisztán kiolvasható. Nem félelmetes, nagyon érdekes,” tette hozzá, az élményére utalva.

A televízió által közvetített zöldes felvételeken az orosz erőművész a tengeralattjáró belsejében látható, amint óvatosan vizsgálgatja a hajóroncsot. Azt nyilatkozta, hogy nem ő maga állt a vezénylő pult mögött, megjegyezve, hogy nem elég képzett ehhez. „Sok tapasztalattal kell rendelkezned ahoz, hogy ezt a gépezetet vezényelhesd,” idézték szavait.

Az Oleg-et 2003-ban fedezték fel orosz búvárok és most tudósok tanulmányozzák. 60 méter mélységben fekszik Gogland és Sommers szigetei között.

A 60 éves sport-őrült elnök, aki múlt évben már harmadik terminusára tért vissza a Kremlinbe, azzal büszkélkedik, hogy csúcs fizikai kondícióban van és az emúlt években számos média-barát mutatvánnyal döbbentette le az embereket. A bevallottan adrenalin-függő Putyin 2009-ben minitengeralattjáróval a szibériai Bajkál-tó aljára merült. 2011-ben bejelentette, hogy felfedezett két ősi urnát miközben a Fekete tengerben búvárkodott, de a Kremlin tavaly bevallotta, hogy a mutatványt megrendezték.

Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok
Fehér Sára | 2013. Feb 26.

NOTW - Vatican sources say there will be a new Pope by Easter

A 2013. márciusi szám 6. oldalán olvasható cikket hallgathatod meg itt.
Tovább
Fehér Sára | 2013. Jun 26.

NOTW - Swedish men in skirts

 A 2013. júliusi szám 7. oldalán olvasható cikket hallgathatod meg itt. A cikk fordítását is itt találod. 
Tovább
Fehér Sára | 2013. Mar 26.

NOTW - The 1£billion ‘time machine’

A 2013. áprilisi szám 6. oldalán olvasható cikket hallgathatod meg itt és nézhetsz meg hozzá egy videót. A cikk fordítását is itt találod. 
Tovább
Szalai Nóri | 2012. Oct 24.

NOTW - Venezuelan President Hugo Chavez wins re-election

A 2012 novemberi szám 5. oldalán olvasható hírt hallgathatod meg itt.
Tovább
Fehér Sára | 2013. Apr 24.

NOTW - Virtual Safety Bike Lane

Az 2013. májusi szám 7. oldalán olvasható cikket hallgathatod meg itt. A cikk fordítását is itt találod. 
Tovább