NOTW – Merchant’s mini fine wine

középfok

 A 2013. augusztusi szám 6. oldalán olvasható cikket hallgathatod meg itt. A cikk fordítását is itt találod. 

Borkereskedő mini minőségi bor babaház kollekciót készít Londonban

Egy egyedi borkollekció miniatűr borosüvegekben, amely a Királynő történelmi babaházához készült, ma került piacra – 30,000 fontért. A minőségi borkereskedő cég, aki a Királynőt is ellátja, egy új kollekciót hozott forgalomba, amelyet Mária királyné babaháza inspirált. A Berry Bros & Rudd szállította a miniatűr borosüvegeket a világ legnagyobb és a leghíresebb babaházához, amikor Mária királyné számára elkészítették 1924-ben.

Az egy láb 1 inch modell elképesztően részletes másolata egy neoklasszikus otthonnak, amelyet a nemzet vezető kézművesei bútoroztak be. Egy teljesen felszerelt pincét is tartalmazott 1,200 miniatűr borosüveggel – teletöltve az akkor legjobb borokkal, sörökkel és szeszes italokkal.

Most Berry Bros & Rudd összeállították a "The Dolls House Collection"-t (A Babaház Kollekciót), amely a modellben felvonultatott italok korszerűbb változatainak 12 üvegét tartalmazza.

A csomagot 30,000 fontért árulják St James’s borszaküzletében, London központjában, ahol 1698 óta van székhelye. Két üveg pezsgőt, egy félédes pezsgőt, négy vörösbort, egy fehérbort, egy édes bort, egy portói bort és egy whiskyt tartalmaz. Köztük található egy 2009-es Romanee-Conti, Domaine de la Romanee-Conti – egy minőségi vörös Brugundy, amely 17, 300 fontos darabáron vásárolható meg. Egy 2009-es Le Montrachet – egy fehérbor ugyanabból a térségből, amely általában 3, 602.4 fontért kapható – csakugyan része a csomagnak. A legöregebb bor egy 1855-ös Taylor portói bor, amely 2,195 fontos kiskereskedelmi áron szerezhető be.

Az exkluzív kollekciót azért hozta forgalomba a világ legöregebb borkereskedője, hogy megünnepelje vele a Királynő koronázásának 60.-ik évfordulóját. És jelöli azt a majdnem 90 évet is, amely azóta telt el, hogy vezető építész Sir Edwin Lutyens elkészítette a házat V. György király feleségének.

Francis Berry-t, a Berry Bros. & Rudd-tól, kérték fel a babaház pincéjének borai kiválogatására. Simon Berry, az unoka, aki most a cég elnöke és a Royal Cellars (királyi borpincék) munkatársa, azt mondta, hogy a kollekció azt mutatja, hogy Mária királynénak csak a „legjobb borai” voltak. Azt is mondta: „Nagy megtiszteltetés volt a nagyapám számára, hogy felkérték arra, hogy kiválogassa és elkészítse a Queen Mary Doll’s House borpincét. A mai kollekció az eredetileg szereplő 12 bor és szeszes ital újabba változatait egyesíti. Létrehoztunk egy egyszeri rekeszt, amely demonstrálja majd, hogy csak a legmagasabb minőségű borokat válogatták össze Mária királynénak.”

Berry Bros. & Rudd-nak két megbízatása van a Királynő és Károly herceg számára és továbbra is ellátja a királyi családot, ahogyan már 300 éve teszik. A The Royal Collection (királyi kollekció) Mária királyné babaházát a „világ legnagyobb, legszebb és a leghíresebb babaháza”-ként írja le.

Sir Edwin 1921 és 1924 között építette, és a legjobbakat képviselő 1500 művész, kézműves és gyártó járult hozzá munkájával. A könyvtár a kor vezető irodalmi alakjainak, mint például Sir Arthur Conan Doyle, J. M. Barrie, Thomas Hardy, és Rudyard Kipling munkáinak miniatűrjeit tartalmazza. A ház – amelyben áram, folyóvíz, egy működő lift és egy lehúzható WC is van – most a Windsor kastélyban látható kiállítva, Windsorban, Berk megyében.

Kapcsolódó anyagok

Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!