NOTW – US man wakes up speaking Swedish

középfok

 A 2013. augusztusi szám 6. oldalán olvasható cikket hallgathatod meg itt. A cikk fordítását is itt találod. 

Egy amerikai férfi visszanyeri eszméletét és svédül szólal meg

Egy amerikai férfi folyékonyan beszél svédül amióta magához tért és új személyiséget vett fel miután tranziens globális amnéziában (TGA) szenved. Michael Boatwright-ot eszméletlenül találták kaliforniai motelszobájában, és amikor felébredt nem tudta hol van vagy, hogy hogy került oda és svédként, azaz Johan Ek-ként azonosította magát.

Az állapota eleinte összezavarta az orvosokat, de végül tranziens globális amnéziával (TGA) diagnosztizáltak a 61-éves férfit, amely rövidtávú memória vesztességet okoz, nem tervezett utazással jár, és amely során az emberek új személyazonosságot vesznek fel.

Egy tolmács segítségével a Desert Sun újságnak nyiltakozva, azt mondta:

"Néha elszomorít, és néha csak feldühít az egész helyzet és annak a ténye, hogy senkit sem ismerek, senkit sem ismerek fel. Van egy pár elszigetelt eset, ami olykor-olykor az eszembe jut. A tolmáccsal a lékhorgászatról beszélgettem, ami eléggé elterjedt észak Svédországban, és arra gondoltam, hogy ez biztos valami ami a gyerekkoromból maradt meg. Különböző dolgok eszembe jutnak időről időre, de úgy tűnik, hogy mind Svédországgal kapcsolatos. Azt hiszem, hogy azért jutnak eszembe ezek a dolgok, mert egy olyan időszakból származnak, amikor biztonságban éreztem magam és a pszichiáter egyetértett ezzel az elmélettel.”

Kapcsolódó anyagok

Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!