NOTW – Whitney off board

középfok

 A 2013. júniusi szám 7. oldalán olvasható cikket hallgathatod meg itt. A cikk fordítását is itt találod. 

“I will always love youuuuuuuuu”: Egy nőt azért szállítanak le a repülőgépről, mert nem akarja abbahagyni Whitney Houston slágerének éneklését

Egy amerikai légitársaság pilótája kénytelen volt vészleszállást végrehajtani miután egy utas nem akarta abbahagyni Whitney Houston slágerének, az ‘I Will Always Love You’-nak az éneklését. A szóló előadás röviddel azután kezdődött, hogy a járat Los Angeles-ből New York felé vette az irányt és a dallikázás hamarosan túl sok lett az utasok és a személyzet számára a helyi járaton múlt csütörtökön. A pilóta a hat órás út felénél kénytelen volt irányt változtatni és egy előre nem tervezett megállót beiktatni Kansas City-ben, azért hogy a hölgyet rendőri kísérettel leszállíthassák a  gépről.
A repülőtéri szóvivő, Joe McBride azt nyilatkozta a WBTV-nek: “A hölgy zavaró tényező volt és azért szállították le a fedélzetről, mert zavarta a személyzetet. Egy a repülőgépen tartózkodó szövetségi légi marsall megfékezte az asszonyt és megbilincselte, majd eltávolította a repülőről.”

Annak ellenére, hogy tájékoztatták az utasokat, hogy nem fényképezhetnek, amíg a fedélzeten tartózkodnak, az egyiknek sikerült egy gyors képet készítenie arról a pillanatról, amikor a megbilincselt nőt végigkísérik a folyosón, miközben még mindig az 1990-es popdalt énekelte. A nőt kikérdezték és később vádemelés nélkül elengedték. Míg a dal, amelyet az utastársai szórakoztatására választott, leginkább Whitney Houston ’Több mint testőr’ (The Bodyguard) című filmbéli szerepe által vált ismertté, eredetileg a country énekes-dalszövegíró Dolly Parton 1974-ben kiadott szerzeménye. Az eredeti ’I Will Always Love You’ pozitív kritikákat kapott és két ízben is első helyen landolt a Billboard Hot Country dalok listáján. Ennek köszönhetően Dolly Parton lett az első művész valaha, aki ugyanazzal a dallal került első helyre énekesként, mint dalszövegíróként, mégpedig háromszor. Azonban a dalt Whitney Houston a ’Több mint testőr’ című filmmel vitte nemzetközi sikerre. A Több Mint Testőr eredeti filmzenéje nyerte az 1994-es Grammy díjat az Év Albumaként és az ’I Will Always Love You’ lett a zenetörténelem legnagyobb eladást látott single-je női előadótól. A Nielsen SoundScan rendszer szerint, Houston lett az első olyan előadó, szóló vagy társas, női vagy férfi, aki több mint egy millió albumeladást ért el csupán egy hét alatt. Ezáltal ő lett minden idők legjobban eladott albumának top 10-es listájának top női előadója, negyedik helyen. Houston további filmekben is szerepelt és járult hozzá a filmzenéjükhöz, de a ’Több mint testőr’ és az ’I Will Always Love You’ karrierjének egyik legnagyobb sikere maradt. Houston-t a Beverly Hills-ben, Kaliforniában találták meg holtan, a The Beverly Hilton vendégszobájában 2012. február 11.-én. A hivatalos halottkémi jelentés szerint véletlenül kádba fulladt, míg az ehhez hozzájáruló tényezőkként a szívbetegség és a kokain-használat volt feltüntetve.

Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!