NOTW - One Day Without Shoes

NOTW - One Day Without Shoes

Facebook Tweet

Az 2013. májusi szám 6. oldalán olvasható cikket hallgathatod meg itt. A cikk fordítását is itt találod. 

Egy nap cipő nélkül

Körülbelül 100 diák vett részt egy nemzetközi rendezvényen, amelynek célja a figyelem felhívása volt azokra a gyerekekre a világon, akiknek nem tellik lábbelire. 

A ’One Day Without Shoes’ (’Egy Nap Cipő Nélkül’) rendezvény a Ho Plaza téren került megrendezésre és egy mezítlábas felvonulásból meg zárttéri foglalkozásokból állt, mint például egy fotó kampány. A szervező diákszervezet, a Footprints, cipőket gyűjt és küld gyerekeknek világszerte, olyan országokba, többek között, mint Dél Afrika, Nigéria, Ghána, Kamerun, Haiti és a Dominikai Köztársaság.

Amundan Mancho, a 2013-as Footprints elnök szerint a rendezvénynek nem a pénzgyűjtés a célja, hanem a figyelemfelhívás arra, hogy a világon hány gyereknek kell cipőt nélkülöznie. 

“Azért dolgozunk, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy mennyire egyenlőtlen a lábbeliket illető globális helyzet, hiszen Amerikában készpénznek vesszük, hogy van cipőnk,” mondta Mancho.
“Valójában, ezáltal lehetőségünk nyílik kapcsolatba lépni a gyerekekkel.” 

Mancho azt mondta hogy a Footprints jótékony célú pénzgyűjtő és figyelemfelhívó rendezvényei, mint a 'One Day Without Shoes' azt az elsődleges célt szolgálják, hogy cipőket gyűjtsenek és szállítsanak azoknak a a gyerekeknek, akiknek nincs lábbelijük. 
„Ezidáig, több mint 3,500 cipőt sikerült kiszállítanunk,“ mondta Mancho. 
Mancho azt is reméli, hogy a kiterjesztett felkérés más egyetemi szervezetek részvételét is növeli majd.

„Tavaly körülbelül 50 diák vett részt a felvonulásban. Idén reméljük, hogy még többen eljönnek majd,” nyilatkozta Mancho.

Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok