NOTW – Virtual Safety Bike Lane

középfok

Az 2013. májusi szám 7. oldalán olvasható cikket hallgathatod meg itt. A cikk fordítását is itt találod. 

A biciklisek virtuális biztonsági sávja

A biciklisek most nagyobb biztonságban lesznek az utakon hála egy új elektromos készüléknek, amelyik a saját privát bickliutadat teremti meg. 

Az apró, körülbelül kártyapakli nagyságú készülék kényelmesen ráerősíthető a bicikli üléstartó rúdjára és két vörös lézercsíkot vetít ki. A ‘Cyclist’s Virtual Safety Lane’ (Biciklisek Virtuális Biztonsági Sávja) látható fényszórók vagy utcai lámpák mellett is és jelzésként szolgál a gépkocsivezetők számára a biciklis hollétéről. A vörös útvonal a bicikli ülésénél kezdődik és a hátsó keréken túlra nyúlik, egyértelmű rálátást biztosítva a vezetőknek arra nézve, hogy a biciklisnek mennyi helyet kell hagyniuk. A lézerút szélessége alig több egy méternél, míg a hossza majdnem két méter. 

A kis fekete doboz rendes biciklilámpaként is működik, de be lehet állítani állandó villogó módra vagy akár úgy is, hogy váltakozó módban gyulladjon fel. A ‘Cyclist’s Virtual Safety Lane’ ütés- és vízálló polikarbonátba van ágyazva. Univerzális rögzítőpántja bármilyen biciklivázhoz erősíthető és extra hátsólámpa is jár hozzá 5 darab vörösen villogó LED-izzóval. 

A biztonsági készülék a bicikliseknek 26 fontjába kerül majd és online megvásárolható a  Hammacher Schlemmer-nél. A Hammacher Schlemmer vezérigazgatója, Fred Berns szerint ez az új innovatív termék forradalmasíthatja a biciklizést.

“ A biciklizőknek saját személyes bicikliutat biztosít, amelyet a gépkocsivezetők a pirkadat előtti vagy éjszakai biciklizés során is jól láthatnak,” mondta. 

“A Cyclist’s Virtual Safety Lane egészen egy mérföldes távolságból is látható, ami lehetővé teszi, hogy a közeledő autós felkészüljön a biciklis jelenlétére és jóval előre arrébb húzodjon.

Kapcsolódó anyagok

Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!