NOTW – Drug baron’s cars and jewellery on Ebay

középfok

A 2013 novemberi szám 7. oldalán olvasható hírt hallgathatod meg itt. 

A rendőrség az eBay-en árulja a drogbáró ketrecharcos luxusautóit és ékszereit

Egy drogbáróvá avanzsált ketrecharcostól elkobzott luxuscikkeket árul a rendőrség az eBay-en. A 10 gyermekes, Southport-i illetőségű Vincent Graham (35) által illegálisan szerzett javakból származó bevételt visszaforgatják a bűnüldözésbe. A vagyontárgyakat – melyek közt számos nagy teljesítményű autó is szerepel – akkor foglalták le, amikor a hatóságok leleplezték, hogy Graham Dél-Afrikából származó kokaint csempész az országba. A Preston-i Koronabíróság 2011-ben szabott ki rá hét év szabadságvesztést miután beismerte a kokain szállítást.

Egy luxusóra és ékszer lesz az első online elárverezett tétel 6550 font összértékben meghatározott nyitóárral. A jövőben számos, Grahamtől lefoglalt jármű is várhatóan eladásra kerül az eBay-en. A Graham által vezetett autók közt találunk egy több mint 40 000 font értékű Lamrghini Gallardo-t, egy 35 000 fontra értékelt Nissan Skyline-t, és egy több mint 20 000 font értékű Audi Q7-t. Az értékesítésből befolyó pénzt a Tiatan (az észak-nyugati regionális szervezett bűnözés elleni egység), a terület rendőri erői, a Királyi Ügyészség és Őfelsége Bírósági Szolgálata között kerül felosztásra. A fennmaradó összeg visszakerül a központi kormányzathoz.

Graham egyes becslések szerint 926 981 fontot keresett a droggal kapcsolatos bűnszövetkezet révén, amellyel összefüggésben három másik, a banda tagjaként működő férfit is bebörtönöztek. A Titan vezető főfelügyelője, Jason Hudson elmondta: "Ez csupán a kezdete annak, hogy elítélt bűnözők illegálisan szerzett javait értékesítjük, és a bevételt visszaforgatjuk abba, hogy elfogjunk más hozzájuk hasonló bűnözőket. Az eBay segítségével reméljük, hogy a lehető legmagasabb áron tudjuk értékesíteni a bűnözők vagyontárgyait”

 

Graham húszas éveiben egy motorbalesetben elvesztette jobb lábát. Amikor letartóztatták, egy öt hálószobás házat bérelt a Lancashire-i Brockhall Village-ben.

Kapcsolódó anyagok