NOTW - Military dogs put down

NOTW - Military dogs put down

Facebook Tweet

A 2013. októberi szám 6. oldalán olvasható cikket hallgathatod meg itt. 

Vilmos herceg szolgálatának lejártakor ELALTATTAK a herceget a RAF bázison védő két katonai kutyát

Vilmos herceg védelmére a RAF (Királyi Légierő) bázisára hozott két katonai kutyát pár nappal azután altattak el, hogy a herceg elhagyta a bázist. A Blade nevű német juhász, és a Brus nevű belga juhász a Vilmost (31) védő egység része volt az Anglesey-ben található RAF Valley bázison. Miután a múlt héten lejárt a herceg három éves kutató-mentő helikopter pilóta szolgálata, a két kutyát elaltatták.

A Védelmi Minisztérium egyik szóvivője elmondta: “A kutyák nem Vilmos herceg védelmére voltak ott, hanem a megnövelt biztonsági intézkedéscsomag része voltak mialatt a herceg a bázison tartózkodott. Igaz, hogy a két kutyát elaltatták. Ez nincs összefüggésben azzal, hogy a herceg már nincs a RAF Valley bázison. Ez teljes mértékben véletlen egybeesés. Az egyik kutya elérte munkaidejének végét, míg a másiknak viselkedésbeli problémái voltak, tehát a két kutya nem volt alkalmas a máshová történő átvezénylése.”

A Védelmi Minisztérium szóvivője hozzátette: “A minisztérium politikája az, hogy szolgálati idejük végén minden katonai munkakutya számára találunk új otthont, ha az kivitelezhető. Ugyanakkor vannak olyan esetek, amikor ezeket az állatokat el kell altatni. Ez az intézkedés a végső lehetőség. Sajnálatos módon a kutyák alkalmatlanok voltak arra, hogy új helyre kerüljenek, vagy más feladatot lássanak el, tehát sajnos az állatok jóléte érdekében el kellett altatnunk őket.”

Egy RAF forrás szintén ragaszkodott a fenti véleményhez: “Hogy világos legyen, a kutyák a RAF Valley biztonsági őrkutyái voltak, nem pusztán Vilmos védelmét látták el. A kutyák felbecsülhetetlen szerepet játszottak a személyzet biztonságában, és gondozóik, akik szorosan kötődtek hozzájuk, nagyon szerették őket. Sajnos a kutyáknak voltak állatorvosi és viselkedési problémáik, ami azt jelentette, hogy nem lehetett átvezényelni az állatokat, és az otthoni tartáshoz túl agresszívak voltak.

Nehézségi szint:
középfok
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok
Fehér Sára | 2013. Mar 26.

NOTW - Man’s Best Friend

A 2013. áprilisi szám 6. oldalán olvasható cikket hallgathatod meg itt. A cikk fordítását is itt találod. 
Tovább
Fehér Sára | 2013. Jul 24.

NOTW - Merchant’s mini fine wine

 A 2013. augusztusi szám 6. oldalán olvasható cikket hallgathatod meg itt. A cikk fordítását is itt találod. 
Tovább
Szalai Nóri | 2012. Dec 14.

NOTW - OMG! Txts make u gd at writing?

A 2013 januári szám 6. oldalán olvasható cikket hallgathatod meg itt.
Tovább