A 2013. szeptemberi szám 5. oldalán olvasható cikket hallgathatod meg itt. A cikk fordítását is itt találod.

NOTW - Book well in advance!

Facebook Tweet

A 2013. szeptemberi szám 6. oldalán olvasható cikket hallgathatod meg itt. A cikk fordítását is itt találod. 

Jó előre foglalj asztalt!

A világ legkisebb étterme, ahol valóban kettesben étkezhetsz.

Nem kellene sokat várnod a kiszolgálásra, és a többi asztaltól átszűrődő zaj sem lenne gond – de lehet, hogy ide jóval előre kellene asztalt foglalnod. A világ legkisebb étterme tökéletes azoknak a pároknak, akik szeretnek otthonukon kívül étkezni, ám csak két embert tudnak leültetni. A közép-olaszországi Vacone falujában eldugott Solo Per Due étteremben pont annyi hely van, hogy elférjen egy kétszemélyes asztal.

A vendégek egy gyertyafényes felhajtón közelítik meg a találóan elnevezett éttermet, hiszen a Solo Per Due jelentése az, hogy ’csak kettőnek’, és a tulaj, Remo di Claudio fogadja és vezeti asztalukhoz az exkluzív vacsoraélményre vágyókat.

A vacsoravendégeket nem zavarja étkezés közben az étterem pincére, de szó szerint ugrásra készen lesi minden óhajukat, egy ezüst csengővel bármikor hívható. Viszont egy ilyen kulináris élmény anyagilag egy kicsit vissza fog vetni téged és partnered – az étteremnek van egy 250 EUR per fős alapdíja, amelyben nincsenek bent a minőségi borok vagy a pezsgő.

Az apró étterem specialitása: házi készítésű szűz olívaolaj, amely 40EUR per üveg áron szintén megvásárolható, juhsajtot, széles választék erdei gombát és gyümölcsöt, házi tésztát, kenyeret és helyi édességeket, süteményeket.

A hagyományos berendezés, csillárokkal, gyertyákkal és egy nyílt terű kandallóval, segít megteremteni a 19. századi épület romantikus hangulatát. Az este végén a szeretettel telített vendégek egy emlékkönyvben írhatnak élményükről, amely tele van korábbi vendégek üzenetivel, amelyekben a varázslatos estéikről áradoznak.

Az étterem, amely ebédre és vacsorára tart nyitva, évente alig 1.500 embert lát átlépni küszöbén.

A tulaj, Di Claudio úr azt mondta: „Csak egy asztalunk van és csak két embert fogadunk egyszerre, ezért nincs sem sorban állás, sem sorra kerülés, sem várakozás. Az összes figyelmünket arra a két emberre fordítjuk, akik asztalt foglaltak, és garantáljuk, hogy extrán különleges éttermi élményben lesz részük.”

Nehézségi szint:
középfok
Tetszett a lecke? Oszd meg barátaiddal is!
Kapcsolódó anyagok
Fehér Sára | 2013. Apr 24.

NOTW - Boston tragedy

Az 2013. májusi szám 6. oldalán olvasható cikket hallgathatod meg itt. A cikk fordítását is itt találod. 
Tovább
Fehér Sára | 2013. Mar 26.

NOTW - “Long live the Pope!”

Az 2013. áprilisi szám 5. oldalán olvasható cikket hallgathatod meg itt és nézhetsz meg hozzá egy videót. A cikk fordítását is itt találod. 
Tovább
Fehér Sára | 2013. Jan 29.

NOTW -  China’s high speed rail network - the silk road of new era

A 2013 februári szám 6. oldalán olvasható cikket hallgathatod meg itt.
Tovább
Fehér Sára | 2013. Jun 26.

NOTW - Brazil protests

 A 2013. júliusi szám 5. oldalán olvasható cikket hallgathatod meg itt. A cikk fordítását is itt találod. 
Tovább