NOTW – Environmentalists attack plans for shark-hunting tournament in the Dominican Republic

középfok
A 2013 februári szám 7. oldalán olvasható cikket hallgathatod meg itt.

Környezetvédők támadják a Dominikai Köztársaságban tervezett cápavadászati versenyt

A Dominikai Köztársaságban nagy felháborodást keltett egy rumkereskedő terve, hogy cápavadászati versenyt rendezzen a cápák megtizedélésre. A környezetvédőket igencsak feldühítette Newton Rodriguez terve, hogy megrendezésre kerüljön a februári verseny, amivel a cápák számát kívánja korlátozni. A Barcelo munkatársa tartott már hasonló rendezvényt az 1975-ös Cápa című horror film megjelenését követően, mert attól tartott, hogy az állatok elijesztik a turistákat.

“Feléledt tőle a dominikai turizmus,” nyilatkozta a korábbi 1976-os vadászatról a Listin Diario napilapnak. Az emberek ismét elkezdtek strandra járni és az egész világról érkeztek látogatók.” 

A természetvédők nem örülnek és Rafael Garcia, egy spanyol utazási weboldal, a Planeta Buceo-tól, további lépéseket tett, útjára indítva egy petíciót, amellyel már 1200 nevet gyűjtött össze.

“Nagyon elszomorít bennünket, hogy az emberek élvezetből vadásznak cápákra és úgy tekintenek rájuk, mint a turizmus útjában álló akadályra,” nyilatkozta.

A karib ország Nemzeti Erőforrás Minisztériuma élén álló Dr. Bautista Rojas Gomez azt nyilatkozta, hogy nem fogja engedélyezni a rendezvényt és hozzátette, hogy Rodriguez Úr nem is folyamodott engedélyért.

Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!