NOTW – Police officer buys shoes for homeless

alapfok
A 2013 januári szám 6. oldalán olvasható cikket hallgathatod meg itt.

 

Online sláger a hajléktalannak cipőt vevő New York-i rendőrtiszt kedvessége

Online szenzációt keltett egy turista fotója, ami egy New York-i rendőrtisztet ábrázol amint éppen új csizmát ad át egy mezítlábas hajléktalannak a Times Square-en. Jennifer Foster a barátjával látogatta meg a várost november 14-én amikor ráakadt a cipőtlen emberre aki aprópénzt kért tőle. Elmondása szerint éppen közlebb akart menni amikor egy rendőrtiszt – név szerint Larry DePrimo – odalépett az emberhez egy pár strapabíró csizmával és thermo zoknival a hideg éjszakán.

Mobiltelefonjával megörökítette nagylelkűségét. A fotón a rendőrtiszt látható amint az ember mellett térdel a csizmákkal a lábánál. A fotót kedden este posztolták a NYPD (New York-i Rendőrség) hivatalos Facebook oldalára és azonnali sikert aratott. Több mint 325,000 felhasználó ‘like’-olta csütörtök reggelre, és több mint 79,000-en osztották meg. Sokezren kommentelték, beleértve egyvalakit, aki azzal dícsérte, hogy “Egy tisztviselő ÉS egy úriember”.

A NYPD Facebook oldalán csütörtökön posztolták DePrimo úr kommentjét miszerint: “Nem tartottam nagy ügynek.” A hajléktalan ember nem lett azonosítva. “Itt van magának ez a 12-es méretű csizma, minden időjárásban használható,” – idézte DePrimo urat Foster kisasszony. “A rendőrtiszt leguggolt a földre majd feladta a zoknit és a csizmát az ember lábára. A rendőrtiszt semmit sem várt cserébe és nem tudta, hogy figyelem.”

Foster kisasszony azt mondta, hogy 17 éve dolgozik a rendészetnél de sosem volt még ennyire lenyűgözve. “Az emberi kedvességről tett tanubizonysága nagy benyomást tett rám és minden egyes arizonai rendészeti tisztviselőre is akivel megosztottam ezt a történetet.” – írta Foster kisasszony a Facebook-on. Azt is mondta, hogy nem tudta meg a rendőrtiszt nevét.

DePrimo úr azt nyilatkozta a Newsday újságnak, hogy a hajléktalan embernek “fülig ért a szája” miután megkapta a csizmákat. “Olyan volt, mintha egy millió dollárt adtam volna neki,” tette hozzá. Azt mondta a New York Times-nak, hogy a csizma blokkját a mellényében tartja, hogy emlékeztesse arra, hogy “néha az embernek rosszabb is lehet”.

Visszajelzés
Visszajelzés
Egyéb megjegyzés
Következő
Email
Vissza
Küldés
Köszönjük!